A Fekete Párduc, a Marvel 18. alkotása, ami tökéletes példázza, hogy a stúdió egész egyszerűen képtelen mellényúlni. Amerikában a premier előtti vetítések után, egészen elképesztő 25 milliós bevételt tudhat már magáénak a produkció. Ez csak pár millióval marad el az eddigi, premier előtti bevétel rekordját tartó Bosszúállók: Ultron kora, 27 milliós nyitányától. Az első hétvégén pedig újabb rekord döntögetéseket jósolnak a Fekete Párducnak. A legóvatosabb becslések szerint is legalább 170-180 millióval fog nyitni a Ryan Coogler által rendezett szuperhős mozi, de a bátrabb becslések 200-210 milliót is jósolnak. A várható pénzügyi siker mellett kritikailag is nagyon szépen teljesít a film. Jelen pillanatban a Rotten Tomatoes szerint, a Fekete Párduc minden idők legjobb szuperhős filmje (97%-os értékeléssel). Ezzel olyan filmeket maga mögé utasítva a zsáneren belül, mint az eddigi csúcstartó Hihetetlen család (szintén 97%-os értékelés, de kevesebb kritika alapján), a Thor: Ragnarök (92%), a Vasember (94%) vagy Christopher Nolan klasszikusa a Sötét lovag (94%).

És ezt nem csak a kritikusok gondolják így, hanem a Marvel mindenható ura, Kevin Feige is, aki szerint a Fekete Párduc, a stúdió messze legjobb alkotása. Véleményét egy nem rég adott interjúban osztotta meg a nagyvilággal:

Befejeztük a filmet, én ránéztem Ryan-re [Ryan Coogler, a rendező] és azt mondtam neki: “Ez a legjobb film, amit valaha is csináltunk.”

A Marvel elnökéhez hasonlóan, mi is nagyon dicsértük a filmet, melynek kritikáját ITT olvashatjátok.