A Warner az Igazság Ligája buktája után szeretné merőben más irányból is megközelíteni a DC képregényhőseit és azok ellenlábasait. Az egyik legérdekesebb leendő filmjük ebből a szempontból egyértelműen a 80-as években játszódó, Joker előtörténetével foglalkozó, egyenlőre cím nélküli mozi tűnik. Nem csak azért, mert a stúdió az eddig felépített univerzumán kívül képzeli el a filmet, hanem azért is, mert a Másnaposok filmek rendezője fogja levezényelni, Martin Scorsese produceri felügyelete alatt. Továbbá a címszerepre kiszemelt Joaquin Phoenix is izgalmas választásnak ígérkezik.

A The Tracking Board című filmes weboldal egyik írójának pedig már bizonyítéka is van rá, hogy mikor kezdődhet el a Joker eredettörténet forgatása. Az Untitled Joker Origin Story Project néven futó alkotás egy belsős dokumentum szerint már május elsejétől foroghat és Joaquin Phoenix neve is ott virít rajta, mint kiszemelt főszereplő. A cikk írója egyébként állítólag már január óta birtokában van az információnak és azóta minden nap gondolkodott rajta, hogy közzé tegye-e vagy sem, de mint ahogy fogalmazott, annyira nem izgatja ez a produkció, hogy igazából foglalkozni sem akar vele, ennek ellenére most mégis elérkezettnek érezte az időt, hogy megossza a rajongókkal. A hivatalos – vagy annak beállított – dokumentumot itt meg is tekinthetitek:

Ha ez az infó igaznak bizonyul és májusban valóban megkezdődik a forgatás, akkor már akár jövő év végén be is ülhetünk a Bűn bohóc hercegéről szóló eredet filmre.