Az első szerencsések már látták Steven Spielberg új filmjét, a Ready Player One-t és így természetesen az első kritikák is felbukkantak a neten – sőt, a hivatásos kritikaírók mellett már az újságíró kollégák is közzétették első véleményeiket. A kritikusok szerint „Spielberg berobbant a 21. századba”, de a nem hivatásos kommentek talán még fontosabbak.

Josh Gad twitterén például azt írta a vetítés után, hogy:

„Spielberg a régi formában. Újra kamasznak éreztem magam. Van a filmben egy üldözési jelenet, ami egy szinten van a Jurrasic T-Rex üldözésével… Tiszta élvezet!”

Talán nála is fontosabb, hogy a Wonder Woman rendezője, Patty Jenkins szerint:

„Imádtam! Nem is értem, hogy aki maga nem játszik digitális játékokon, hogy tud ilyen szuper filmet csinálni a gémerek viliágáról. Nyilván, mert ő Spielberg.”

Edgar Wright, a Nyomd, bébi, nyomd rendezője igazi geek hírében áll, szóval, amit ő tweetelt, az sokat ér:

„Még mindig emésztem azt az audió-vizuális dömpinget, ami a Ready Player One. Sok jelenet újra bizonyítja, hogy Spielberg még mindig az akciójelenetek mestere.”

A film két világban játszódik egyszerre: a komor jövőben és egy virtuális upgrade-jében: Spielberg valószínűleg újra forradalmi ötletekkel teremtette meg a kettős univerzumot, amelynek a szereplői valamiképpen mégis ugyanazok.

Forrás: InterCom