Talán nem túlzok, ha azt mondom, hogy az utóbbi évek legmegosztóbb és legtöbb vitát generáló blockbustere kétségkívül a Star Wars széria legutóbbi epizódja, az Utolsó Jedik volt. Abban viszont talán minden rajongó egyetért, hogy a film egyik legjobb és legerőteljesebb jelenete Yoda visszatérése volt. Az izgalmat és a meglepődöttséget tovább fokozta, hogy ezúttal nem CGI-al, hanem az eredeti filmeknek megfelelően, bábtechnikával keltették életre a bölcs Jedi mestert, aki erőszellemként tért vissza, hogy egy utolsó és nagyon fontos leckét tanítson a hitehagyott Luke Skywalker-nek. A kilencedik epizód júliusban kezdődő forgatása előtt, pedig már fel is röppentek az első pletykák, miszerint Yodát nem utoljára láttuk a vásznon és még egyszer visszatérhet, ezúttal Rey mentoraként. A hírt a New York Daily News hozta le a mai napon:

Az Utolsó Jedik Yodás jelenete hatalmas sikert aratott. Ezért a stúdió azt tervezi, hogy a kilencedik részre is visszahozzák majd a karaktert, mint erőszellem, aki segíti Rey-t igazi Jedivé válni.

Mivel a kilencedik rész forgatókönyve – a többi Star Wars filmhez hasonlóan – hétpecsétes titok, így valóban érdemes egyelőre csak pletykaként kezelni a hírt. Ugyanakkor, rajongóként szeretnénk már most biztosra venni, hogy a legkedveltebb Jedi mester visszatér az új trilógia lezárására. Főleg miután Mark Hamill kijelentette, hogy számára szinte 100%-ig biztos, hogy az Utolsó Jedik valóban az utolsó Star Wars film volt.