A legjobb film és a legjobb női főszereplő díját is Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte meg hazánk egyik legismertebb online, filmes oldalán, a Kritikus Tömegen. Az esemény jelentőségét az adja, hogy a Vapiti díj 15 éves története során korábban soha nem volt példa rá, hogy egy magyar film két díjat is bezsebeljen. A Kritikus Tömeg filmes közösség, filmkritikusok és filmszerető emberek több ezer fős online gyülekezete, amelynek törzstagjai idén már 15. éve díjazzák egy kétlépcsős szavazási folyamatban a legjobbakat.

A jelöltek listáján az adott évben minden Magyarországon bemutatott film szerepel, ezért is kiemelkedő siker, hogy ebből az összesített mezőnyből Enyedi Anikó alkotása két díjat is el tudott hozni. Míg a Testről és lélekről a legjobb filmnek járó „Arany Vapiti” díjat kapta meg, addig Borbély Alexandra a legjobb színésznőnek járó „Ezüst Vapitit”. Az eredményhirdetésre péntek este került sor, ahol a Testről és lélekről olyan filmeket utasított maga mögé, mint a többszörös Oscar-jelölt Dunkirk, a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Tűnj el!, Borbély Alexandra játéka pedig például Jennifer Lawrence, Michelle Pfeiffer vagy Charlize Theron alakításától ért többet az amatőr és profi filmítészek szemében. Borbély Alexandra habár nem tudott részt venni az eredményhirdetésen elfoglaltsága miatt, még aznap este SMS-ben fejezte ki örömét a díj kapcsán. A legjobb színésznek járó „Ezüst Vapiti” díjat egyébként Casey Affleck zsebelte be A régi város című filmben nyújtott játékával.

A részvétel kizárólag a törzstagoknak elérhető; a legjobb film díjára 332 felhasználó, a legjobb női, illetve férfi színész díjára pedig 274-en, illetve 272-en szavaztak. A Kritikus Tömeg tagjai és szerkesztői ezúton is gratulálnak a magyar díjazottaknak, és bíznak abban, hogy a hétvégi gálán az Oscar díjat is megnyeri a film, amelyről egyvalami már biztosan kiderült: a hazai filmesek rajongtak érte 2017-ben!

Forrás: Kritikus Tömeg