Hadd szögezzem le, hogy vissza lehet venni az előre negatív attitűdből. Igen, ez Dobó Kata első rendezése. Fincher is kezdte valahol. Clint Eastwood is színész volt sokáig, aztán egyszer csak rendező (is) lett. Szerintem ezt a témát kimerítettük jó előre, szóval továbbra se ezért üljön, vagy ne üljön be valaki egy filmre. Ennyit erről… A fények kialudtak, elült a csendes duruzsolás, Dolby Digital hirdeti: „12 éven aluliaknak nem ajánlott”, majd elindult az elmúlt évek legüdítőbb intrója. Innen üzenem az animátoroknak, hogy: Well done!

A kezdő jelenetben, Balázs (Haumann Máté) és Anikó (Balla Eszter) gyereksírásra ébred. Velük ismerkedünk meg elsőként, majd Linda (Martinovics Dorina) és Henrik (Klem Viktor) következik és végül a legkisebb lánytestvér Szilvi (Kopek Janka), aki Márióért, a sztárdesignerért van oda (Szabó Simon). Márió azt a lakás dekorálgatja épp, ami filmünk főszereplője, és amit mindenki birtokba szeretne venni egy kis elhajlás erejéig. De mi történik, mikor mindenki félreért valamit, mindenkinek van valami titka és szinte minden konfliktust generál?
Hát hátra dőlünk és várjuk mi is lesz ebből a bonyodalomból. Közben persze semmit nem veszünk túl komolyan, mert elég régóta tudjuk mit várhatunk egy klasszikus lazzi-ba oltott tévedések vígjátékától. Főhőseink közül senki sem azt fogja kapni, amit szeretne, de ez nem mindig jelent drámát. Sőt! A film, vígjáték mivoltának köszönhetően, nem akarja elképesztő mélységekig boncolni a karaktereit. Nagy vállalás is lenne, ekkora szereplőgárdával. Mindenki egy kellemesen felszínes, de ettől még jól átérezhető karaktert hoz. Mindenkinek vannak igazán jó pillanatai. Balla Eszter és Martinovics Dorina voltak a leghitelesebbek számomra, de mindenki hozta a karakterétől elvártakat.

Itt jegyezném meg, hogy Oroszlán Szonja a kissé merev, kutya őrült írónő szerepében, teljesen levett a lábamról. Amikor előkerülnek a kutyás képek, videók, na ott Phoebe Buffet-t megszégyenítő blazírtsággal csinált magából hülyét, úgy, ahogy én még sosem láttam. Köszönöm azt a jelenetet utólag is! Kiss Ramóna és Fehér Tibor azonban nem sok bizonyítási lehetőséget kaptak. Ennek ellenére Kiss remekül hozta az escort lányt, míg Fehér a joga edzőt, csak karaktereik nem tudtak eléggé kiteljesedni, de remélhetőleg a jövőben kapnak majd esélyt még a bizonyításra.

A terem viszonylag hamar megtelt halk, majd egyre harsányabb nevetéssel, szóval a cél teljesítve, ez a vígjáték viccesre sikeredett kérem. De akkor pár szót hadd ejtsek arról is, ami kevésbé tetszett. Igazából egyetlen dologgal volt problémám és az a film tempója. Nekem vígjátékhoz képest kissé lassan hömpölygött. Lehet, hogy egy feszesebb vágással ez kiküszöbölhető lett volna, mert az információk nagyjából megfelelő időben voltak tálalva, de közben mégis volt bennem egy sürgető érzés.

Neked mennyire tetszett a film?
Olvasói értékelés72 Votes2
70
Értékelés
Kölcsönlakás
Összességében
Mindent összevetve, ha szeretnétek egy kellemes másfél órát eltölteni a moziban, akkor bátran ajánlom a filmet, ami Valentin-napi programnak sem utolsó.
Pozitívumok
Lenyűgöző intró
A történetet tökéletesen kisérő és kiszolgáló zene
Jól adagolt zűrzavar
Negatívumok
A tempó nem mindig megfelelő
A vágás lehetett volna feszesebb