Gyönyörű nap a mai, hiszen megkaptuk a Legendás Állatok második részének, harmadik és egyben végső előzetesét. A Potter-rajongókat eddig is felcsigázták már a különböző marketing fogások és anyagok (két előzetes, hivatalos fotók és karakterposzterek), de ettől a kedvcsinálótól tényleg tátva marad a muglik szája is. Vegyük hát sorra a látottakat:

Grindelwald szökése

Az első részt ott hagytuk abba, hogy sikeresen elkapták Grindelwald-ot (Johnny Depp), Göthe (Eddie Redmayne) segítségével. A MACUSA (Amerikai Egyesült Államok Varázskongresszusa) vállalta a megbízást, hogy elszállítsa Grindelwald-ot egy másik helyre, ahol bebörtönözik majd. Ez lehet a Harry Potter-filmekből ismert Azkaban, vagy az a börtön (Nurmengard) is, amit Grindelwald épített fel, és ami végül saját börtöne lesz a későbbiekben, miután Dumbledore (Jude Law) legyőzi 1945-ben. De ennyire ne szaladjunk előre, ezt a legendás párbajt nagy valószínűséggel az utolsó részben fogjuk csak látni. Albus ekkor szerzi meg egyébként a bodzapálcát.

Párizs

A film főcselekménye ezúttal nem New Yorkban, de még csak nem is az USA területén fog játszódni, hanem az Atlanti-óceán másik felén, Európa egyik legszebb városában, a romantikus Párizsban. Tina ekkor épp (Katherine Waterston) a MACUSA-val közösen folytat nyomozást. Feltételezhetően Grindelwald után, aki Párizsban próbál csatlósokat toborozni. Londoni jelenetek is lesznek, hiszen Albus és Göthe ott fognak találkozni. Az előzetesben említett védett ház, nagy valószínűséggel Nicolas Flamel háza lesz, akit a második előzetesben láttunk. A név pedig a Harry Potter első részéből lehet ismerős, ő az aki a Bölcsek kövét készítette.

A múlt kísértete

A film nagy hangsúlyt  fog fektetni a flashbackekre. Látni fogjuk a fiatal Göthét és ezáltal legnagyobb félelmét is. Továbbá megtudhatjuk azt is, hogy miért rúgták ki őt a varázslóképzőből. Az biztos, hogy Leta Lestrange-nek (Zoe Kravitz) köze volt hozzá. Ám, ami a leginkább érdekesnek tűnik az maga Albus és Gellert kapcsolata és közös múltjuk. A Harry Potter és a Halál Ereklyéi című kötetből megtudtuk, hogy a két varázsló igen közeli viszonyt ápolt egymással. Azt biztosan tudjuk, hogy Dumbledore meleg, ezt maga az írónő nyilatkozta, de a könyvből  is kiolvasható. Ám Grindelwald-ról ezt nem tudni biztosan. Albus elmondása szerint, Grindelwald csak kihasználta a fiatal varázsló szerelmét, rajongását és ezért tudta befolyásolni. Dumbledore szemet hunyt afölött is, hogy Grindelwald a Feltámadás kövével inferusz sereget toborzott. A készítők elmondása szerint nem lesz homoszexuális jelenet a filmben, csupán finom utalás a két varázsló kapcsolatára.A Nagini-teóra

Számomra libabőr volt, már most ez a jelenet. A különböző fórumokon lehetett arról olvasni, hogy a Credence (Ezra Miller) mellett látható nő (Claudia Kim) egy Maledictus, vagyis olyan személy aki vér átok (blood curse) hatása alatt áll, és nem más, mint Nagini. Nem mond semmit? Nagini nem más volt, mint Voldemort kígyója és egyben az egyik horcrux (Neville fejezi le Griffendél kardjával a roxforti csatában) is.

Családi ellentét

Theseus (Callum Turner) szerepelni fog a folytatásban, mint Göthe bátyja. Azt tudjuk, hogy a két testvér teljesen más nézeteket vall. A legnagyobb ellentét kettejük között az okozza, hogy Theseus és Leta jegyben járnak. Ugyanis, Leta volt Göthe gyerekkori nagy szerelme. A film során a két testvér egymásnak feszül, de a végén rájönnek, hogy közös összefogás szükséges Grindelwald és társai ellen.

Visszatérés Roxfortba

Több jelenetben is visszaköszön kedvenc varázslóképzőnk. Az előzetesben látjuk, hogy a híd egy oldalán áll egy csapat (Göthe és társai) és a másik oldalon egyetlen egy személy. Egy másik jelenetben látjuk Göthét, aki egy vízi állaton lovagol, feltételezhetően a roxforti tóban.

Érdekességek

Rowling elmondása szerint az 5 film 19 évet fog lefedni. Miért fontos ez? Azért, mert ez idő tájt született Tom Marvolo Denem (Tom Rowle Riddle), akit a világ egy másik néven (Voldemort) ismert meg. Valamint, ebben a 19 évben fogja Dumbleodre meglátogatni őt az árvaházban (ahogy azt a Harry Potter és a Félvér herceg című epizódban már láthattunk) is.Továbbá, a fentebb említett 1945-ös legendás párbaj évében, az ifjú Denem befejezi tanulmányait a Roxfortban, és úgy hagyja el az iskolát, hogy már egy horcruxot biztosan csinált. A sorozat második részében látni fogjuk azt is, hogy megjelent Göthe könyve a „Legendás állatok és megfigyelésük”.

A korábbi szereplőgárdából visszatér Alison Sudol (Queenie Goldstein), Dan Fogler (Jacov Kowalski) és Carmen Ejogo (Seraphina Picquery). A folytatás nagyon ígéretesnek tűnik és az előzetes alapján sokkal sötétebb tónusú lesz a film, mint az első rész. De lássuk, be ezt egyáltalán nem bánjuk…

A világpremier november 16-án lesz, addig is… a csíny letudva!