A hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Family Guy idén őszel már 17. évadával jelentkezik a nemrégiben felvásárlásra került Fox televíziós csatornán. Pedig koránt sem indult fényesen a széria pályafutása. A társaság ugyanis 3 évad után törölte a sorozatot, de a rajongók nyomására újra képernyőre tűzte a Griffin család abszurd történeteit. És milyen jól tették! A sorozat azóta ugyanis kultstátuszba emelkedett, ennek ellenére mégsem került szóba, hogy mozifilm változat készüljön belőle. Ami már csak azért is meglepő, mert a Fox stúdió másik népszerű rajzfilmsorozatának, A Simpson családnak a moziváltozata rengeteg pénzt kaszírozott. Most viszont változott a helyzet és fejleszteni kezdték a Family Guy mozifilmet.

A hírt a Wall Street Journal robbantotta, de értesüléseik szerint egyelőre nem tudni, hogy a mozifilm miről fog szólni, ahogy megerősített szereplőgárda sincs még. Az viszont már biztos, hogy:

a film animációs és élőszerplős hibrid lesz

Ebből adódóan már szárnyra kaptak olyan feltételezések, hogy az animációs karakterek természetesen a jól ismert szinkronhangjaikat (Mila Kunis, Seth McFarlane, Seth Green, Alex Bornstein) kapnák. A színészek emellett pedig élőszereplős karakterek bőrébe is belebújhatnának. Az élőszereplős Family Guy mellett az is bejelentésre került, hogy a Fox szeretne a Bob burgerfalodája című sorozatból is mozifilmet készíteni és tervben van a Simpson család – A film folytatása is.