Az első film rendezője, Colin Trevorrow mesélt nemrégiben egy interjú során a Jurassic World folytatásairól. A rendező szerint nem csak a film elképesztő sikere (1,6 milliárd dolláros bevétel) miatt kapott folytatást a Jurassic World, ő ugyanis már az a kezdetektől fogva trilógiában gondolkodott. A Bukott birodalom alcímre keresztelt alkotás, így nem csak egy szimpla folytatás lesz, hanem egy fontos átívelő szakasz is, ami felvezeti majd a végjátékot. Trevorrow azonban megnyugtatott mindenkit, hogy ettől függetlenül igen is lesz tétje a második résznek és az nem egy hatalmas cliffhangerrel fog véget érni. A rendező az alábbiakat mondta a franchise múltjáról és jövőjéről:

Emlékszem amit Steven Spielberg-nek mondtam az első rész készítése közben. “Ez lesz a történet kezdet [Jurassic World]. Ez lesz a közepe [Jurassic World: Bukott birodalom]. És ezzel fogjuk lezárni [Jurassic World 3]. Ehhez az elképzelésemhez pedig a mai napig ragaszkodom. Szerintem így lehet csak igazán fenntartani a nézők érdeklődését.

https://youtu.be/qcl66Tgs57s

Valamint ezt is hozzátette:

A film nem cliffhengerrel ér majd véget, de garantálom, hogy a nézők ettől függetlenül is tudni akarják majd mi lesz a következő részben. Az eddigi Jurassic Park filmek sokkal epizódikusabbak voltak, de mi szeretünk előre gondolkodni és nem egyértelmű lezárást írni a Jurassic World filmekhez.

A Jurassic World: Bukott birodalom 2018 júniusában kerül bemutatásra a hazai mozikban.