A 2002-es, Scooby-Doo: A nagy csapat és 2004-es, Scooby-Doo: Szörnyek póráz nélkül című, kritikailag nem túl sikeres feldolgozások után úgy néz ki újabb élőszereplős Scooby-Doo filmmel leszünk “gazdagabbak”. A dologban annyi lesz a csavar, hogy a film egyfajta előzményként is felfogható lesz majd, mert a hírek szerint csak a nyomozó csapat két tagja – Diána és Vilma – fog szerepelni benne. Hogy a teljes banda nélkül mennyi értelme van Scooby-Doo filmet készíteni azt nem tudnám megmondani, de a stúdió nagyon komolyan gondolja a filmet, hiszen már a bemutató dátumot is belőtték 2018-ra.

A Daphne & Velma két ifjú nyomozó palántáról fog szólni, akik az interneten kezdenek el barátkozni egymással, később pedig úgy hozza a sors, hogy egy középiskolába kerülnek. Az iskola legjobb és legokosabb diákjai azonban szép sorjában kezdenek eltűnni, majd agyatlan zombikként bukkanak fel újra. A két nyomozó ezt nem hagyhatja annyiban és nekiállnak kideríteni, hogy mi állhat a rejtélyes eltűnések és még rejtélyesebb átváltozások mögött.

Arról egyenlőre nincs információ, hogy Vilma és Diána közös filmjében legalább cameok szintjén feltűnnek-e majd a Rejtély Rt. további tagjai, de a mai univerzum építgetős világban egészen biztos vagyok benne, hogy legalább egy rövid cameo-t vagy említést kapni fognak majd Bozonték. Diána szerepére az Utódok című Disney sorozatból ismert Sarah Jeffrey-t szemelte ki a stúdió, Vilmáéra pedig az Apa csak egy van című sorozat egyik szereplőjét Sarah Gilman-t.