Mel Gibsonnak a Fegyvertelen katonával sikerült visszaférkőznie Hollywood kegyeibe. Azóta újra kap szerepajánlatokat és rendezőként is új feladatok elé nézhet. Legalábbis Jim Caviezel szerint, aki elkotyogta, hogy a színészből rendezővé, később pedig botrányhőssé avanzsálódott Gibson következő filmje a Passió folytatása lehet. A Passió 2004-es bemutatóját hatalmas tiltakozás övezte akkoriban, de ennek ellenére nem várt sikerként vonult be a filmtörténelembe. 370 milliós bevételével például a mai napig minden idők legsikeresebb korhatáros (R besorolású) mozijaként tartják számon. Még a Deadpoolnak, az AZ-nak és a Másnaposoknak sem sikerült letaszítani a trónról.

Éppen ezért érdekes, hogy még csak most került szóba egy esetleges folytatás lehetősége, amiről Jim Caviezel is csak szűkszavúan nyilatkozott:

Egyenlőre nem mondhatok konkrétumokat, mert azzal lesokkolnám a közönséget, és ez, a maga módján remek dolog. Annyit viszont elárulhatok, hogy ahogy Mel [Gibson] el szeretné készíteni a folytatást az alapján ez lesz a filmtörténelem legnagyszabásúbb filmje. Ennyire jó!

Mivel a Passió valóban nem mindennapi teljesítményt nyújtott a kasszáknál, ezért nehezen tudjuk elképzelni, hogy az akkori siker megismételhető lesz-e másodjára. Persze az is elképzelhető, hogy a – nagy valószínűséggel Jézus feltámadásával foglalkozó – folytatás ezúttal nem lesz korhatáros, így még nagyobb tömeghez lesz képes eljutni.