A Jesse Eisenberg által életre keltett Lex Luthor, 2016-ban debütált a DC filmes univerzumában. Az Oscar jelölt színész alakítását a rajongók egy része imádta, míg a másik egyenesen ki nem állhatta. Nos, nem tudni, hogy a stúdió emiatt vagy valami teljesen más okból kifolyólag, de nem adott szerepet a karakternek az Igazság Ligája című filmben. Mindössze az egyik stáblistás jelenetben tűnt fel, ami alapján Zack Snyder a további filmekben nagyobb szerepet szánt volna Lex Luthor-nak. Azóta azonban vezetőségváltás volt a Warnernél, így koránt sem biztos, hogy az eddigi tervek szerint készülnek majd a DC adaptációk. A Lex Luthor-t alakító Eisenberg a napokban adott interjút a Variety magazinnak, melyben kitért arra is, hogy foggalma sincs mi a helyzet jelenleg a DC filmes univerzimával, de ettől függetlenül szívesen újra eljátszaná a karaktert a jövőben:

Variety: A közeljövőben láthatunk majd Lex Luthor-ként?

Jesse Eisenberg: Nagyon remélem. De, az az igazság, hogy foggalmam sincs. Személy szerint imádtam játszani ezt a karaktert. Pályafutásom eddigi legélvezetesebb munkája volt, úgyhogy bármikor szívesen újra belebújnék ebbe a szerepbe.

Egy tucat DC film van készülőben, melyek közül néhányat már javában forgatnak (Aquaman, Shazam!), míg egy másik részét idén kezdik forgatni (Suicide Squad 2.) Wonder Woman 2.), de ezek közül egyikben sem erősítették meg Lex Luthor visszatérését.