2017 egy igen erős év volt, ami a Stephen King adaptációkat illeti. Az AZ feldolgozása nem csak kritikailag, de pénzügyileg is jól teljesített. Közel 700 millió dolláros bevételével a jól bejáratott franchise-okat is megszorongatta tavaly. Elkészült a rég óta tervezett Setét torony című film feldolgozása is és a TV-ben/Netfixen is bemutatásra kerültek olyan klasszikus King köteteken alapuló alkotások, mint a Köd sorozat vagy a Gerald’s Game. A stúdiók ennek köszönhetően mindent megtesznek, hogy meglovagolják ezt a hullámot. A Paramount például a Kedvencek temetője újragondolását tűzte ki célul magának.

A The Hollywood Reporter pedig már azt is tudni véli, hogy a Dr. Louis Creed névre hallgató karaktert, a nagyszerű karakterszínész, Jason Clarke alakíthatja majd. Clarke számára nem ismeretlen terep a horror zsáner, az év elején ugyanis már belekóstolt, a Szellemek háza című filmnek köszönhetően. A Kedvencek temetője remakejének története szerint, a Clark által alakított főszereplő családjával együtt Chicagóból egy Maine nevű kisvárosba költözik. Azt azonban csak később fedezik fel, hogy a házuk egy ősi állattemetővel szomszédos. Ahogy telnek a napok, a családdal egyre furcsább dolgok történek, ami egyértelműen a temető számlájára írható.

A filmet Kevin Kolsch és Dennis Widmyer (Starry Eyes) fogja rendezni. A bemutató dátumát pedig 2019. április 19-re tűzte ki a stúdió.