2015-ben megtörtént a lehetetlen. A Sony ugyanis megengedte a Marvel stúdiónak, hogy filmjeikben felhasználhassák Pókember-t és a hozzá tartozó egyéb karaktereket. A Marvel színeiben így 2016-ban debütálhatott első ízben a barátságos és közkedvelt képregény hős, az Amerika Kapitány: Polgárháború című filmben. A pár perces szerepet egy évvel később egy önnálló film követte a Pókember: Hazatérés képében. A Hazatérés hatalmas siker lett és a rajongók java része minden idők legjobb Pókemerének kiáltotta ki a főszereplő Tom Holland-ot. A folytatást ennek tükrében azon nyomban be is rendelte a stúdió. A második részről eddig csak annyit tudtunk, hogy Tom Holland visszatér a címszerepben (bár a Végtelen háború után ezt egyelőre nehéz elképzelni) és, hogy közvetlenül a negyedik Bosszúállók film után veszi majd kezdetét.

A mai napon azonban az is kiderült, hogy a folytatás (egyik) főantagonistája Mysterio lesz. Ezzel egyidőben pedig az első pletykák is szárnyra kaptak, miszerint a karakter bőrébe nem más, mint Jake Gyllenhaal bújhat majd. Ez már csak azért is érdekes, mert az Oscar jelölt színész nem rég még a készülő, önálló Batman film címszerepére volt esélyes. Illetve azért is, mert Gyllenhaal nagyon közel járt ahhoz, hogy a Sam Raimi féle Pókember második részében Tobey Maguire-t váltsa. Maguire-nek ugyanis akkora fájdalmai voltak a forgatás közben,  hogy majdnem le kellett cserélni. Mysterio egyébként egy nagyon közkedvelt ellenség, akit már rég óta szeretnének a vásznon látni a rajongók. Többek között mi is nagyon kiváncsiak lennénk, hogy viszik vászonra ezt a karaktert és annak is örülnénk, ha Jake Gyllenhaal keltené azt életre.

UPDATE: Nem rég az is kiderült, hogy Zendaya (Michelle) és Marisa Tomei (May néni) mellett Michael Keaton is visszatér majd, mint Keselyű. Ezzel pedig nagy valószínűséggel elkezdődik a Galád hatos néven ismert bűnbanda felvezetése.