Ben Affleck 2014-ben hatalmas lekesedéssel írt alá és vágott neki a DC filmes univerumának. Melyben nem csak Batman-ként, de forgatókönyvíróként és rendezőként is részt vett volna. A 2016-ban bemutatásra kerülő Batman Superman ellen, valamint a stúdió folyamatos változtatgatásai miatt távozott a különálló Batman film éléről, mint rendező. Ezután nem sokkal azt is bejelentette, hogy amint szerződése engedi visszaadná a denevér jelmezt. Ezt a kijelentését aztán kedvétől függően hol cáfolja, hol pedig megerősíti.

Emiatt röppent fel az a pletyka – miután Matt Reeves-hez (Cloverfield, A majmok bolygója: Háború) kerüt az egyelőre The Batman néven futó projekt -, hogy a színészt lecserélik. A legtöbb forrás úgy vélte tudni, hogy nem mással szándékozza a stúdió helyettesíteni Affleck-et, mint Jake Gyllenhaallal. A Donnie Darko-val híressé vált, Oscar-jelölt színész azonban ma, ha röviden is, de cáfolta a pletykákat, amikor a CNA Lifestyle magazin feltette neki a kérdés, miszerint: Valóban ő lesz-e a következő Batman.

Nos, ez egy nagyon nehéz kérdés, de a válaszom az, hogy NEM.

Gyllenhaall ezzel a Batmanről szóló híreket ugyan megcáfolta, de azt nem, hogy esetleg egy másik karakterként láthatjuk viszont a DC valamelyik közelgő alkotásában. A színész ugyanis jópárszor találkozott már Matt Reeves-el, ezért meglepődnénk, ha nem valami szerepről lenne szó.