Áprilisban két csemege is érkezik a horror rajongók számára. Az első, Stephen King nagy sikerű könyvének, a Kedvencek temetőjének újabb film adaptációja, a második pedig a Démonok között univerzum legfrissebb tagja, a Gyászoló asszony átka lesz majd. A két alkotásról nemrég kiderült milyen hosszal rendelkeznek, amit természetesen azonnal meg is osztunk veletek.

Kedvencek temetője

Stephen King műveiből számtalan feldolgozás készült a 80-as évetől kezdve, egészen napjainkig. Ezek közül az egyik legismertebb egyértelműen a Kedvencek temetője, amit pontosan 30 évvel ezelőtt mutattak be, 103 perces játekidővel. A nagy sikerre való tekintettel ezt három évvel később egy folytatás is követte, Edward Furlonggal a főszerepbe, ez azonban némiképp rövidebb, kereken 100 perc hosszúságú volt. Az idehaza április 4-én debütáló remake pedig úgy tűnik nem töri meg ezt a 100 perc körüli hagyományt, ugyanis 101 perces hosszal mutatkozik majd be, ami egy horror filmnek pont megfelelő.

A Gyászoló asszony átka

A Démonok között univerzum 2013-ban vette kezdetét a James Wan által rendezett, Démonok között című filmmel. Az elképesztő sikert követően a stúdió futószallagon kezdte gyártani a folytatás és spinoff mozikat. És mivel az eddig készült 5 felvonás együtt alig 100 millióba került, de nem kevesebb, mint 1,5 milliárd(!) dollárt hozott a Warner konyhájára, még egy darabig számíthatunk is új rémtörténetekre Ed és Lorraine Warren aktáiból. A legfrissebb versenyző pedig, az április 18-án debütáló, A gyászoló asszony átka lesz. Az, egy spanyol folklór ihlette horror film 93 perces hosszal mutatozik be a moziba, amivel a Démonok között széria legrövidebb alkotásának címét is sikerült elnyerni. Ezt eddig egyébként a 96 perces, tavaly bemutatott, Az apáca birtokolta.