Az igazi átalakulóművészként is ismert Charistian Bale újfent elképesztő átváltozáson ment keresztül azért, hogy eljátszhassa az Egyesült Államok egykori alelnökét, Dick Cheney-t. A politikai témákat feszegető életrajzi film, Adam McKay rendezésében készült, aki a Híres Ron Burgundy legendája és Taplógáz című vígjátékokkal vált ismertté, de pár évvel ezelőtt kissé komolyabb vizekre evezett a Nagy dobással, melynek szintén Bale volt az egyik főbb szereplője. Úgy tűnik ez hangulatváltás annyira bejött McKay-nek, hogy ezúttal sem akart változtatni ezen, ami érthető is, miután az előbb említett filmért Oscar-díjra is jelölték rendezőként, sőt a forgatókönyvéért el is nyerte az említett elismerést. A Vice első előzetese után pedig nagyon sanszos, hogy ezért a filmért is bezsebelhet majd jó néhány jelölést és díjat.

A Vice című film bemutatja, hogy vált egy washingtoni bennfentesből, a világ egyik leghatalmasabb és legbefolyásosabb embere és ezzel együtt Geroge W. Bush alelnöke. Emellett pedig bepillantást nyerhetünk abba is, hogyan változtatta meg az Államokat és az egész Világot döntésein keresztül.

Christian Bale mellett olyan további remek színészek is feltűnnek majd, mint a friss Oscar-díjas Sam Rockwell, Steve Carell, Alison Pill, vagy Eddie Marsan. Az amerikai bemutató 2019. december 21.-én lesz, magyarországi premierről azonban még nincsen hír.