Két évvel ezelőtt hatalmasat szólt a hazánkban is forgatott Vaksötét című thriller. A mindössze 10 millió dollárból forgatott film, végül 157 milliót fialt világszinten. A nem várt pénzügyi siker mellé pedig, szintúgy nem várt kritikai siker is párosult. A Rotten Tomatoes kritika összesítő oldalon például még mindig 87%-on áll az alkotás, ami egy thriller esetébe meglehetősen magasnak mondható.

A Vaksötét három fiatalról szólt, akik a könnyű pénzszerzés reményében betörnek egy vak férfihoz. A férfiról azonban kiderül, hogy veterán katona, aki vakon is képes túljárni a felkészületlen betörők eszén. Ettől fogva pedig az üldözők üldözöttekké válnak, akik mindent elkövetnek annak érdekében, hogy élve kijussanak az idősödő katona lakásából. Menekülésük közben azonban egyre több titokra derül fény a férfi múltját illetően.

A folytatás lehetősége már az első rész bemutatója után szóba került, de hivatalosan nem került megerősítésre…egészen mostanáig.  A veterán férfit alakító Stephen Lang ugyanis elárulta, hogy egész biztosan elkészül majd a második rész. A Vaksötét nem feltétlenül kiáltott folytatásért, de a lezárás ennek ellenére hagyott nyitva kapukat annak érdekében, ha a készítők időközben mégis meggondolnák magukat. A film rendezője, Fade Alvarez is megerősítette a folytatás elkészültét, aki az alábbiakkal kommentálta a hírt:

A legjobb ötlet, amit valaha folytatással kapcsolatban hallottam. Nem viccelek!

A forgatás kezdete és a bemutató dátuma egyenlőre azonban még nem lett bejelentve, de feltehetően 1-2 éven belül válthatunk majd rá jegyet leghamarabb.