A héten volt Amerika egyik legnagyobb nemzeti ünnepe, a Függetlenség napja, ami a mozik számára is kiemelten fontos. A Marvel és a Sony tehát a lehető legjobbkor mutatta be az új Pókember mozit. Az ugyanis a hat naposra dúzzadt hosszú hétvége alatt nem kevesebb, mint 185 millió dollárt hozott a konyhára, ha csak a hagyományos három napos hétvégét nézzük akkor ez az összeg 93.6 millió dollár, ami a Transformers 3 (97.8 millió dollár) után a második legmagasabb olyan hétvégi bevétele, ami a Függetlenség napja utánra esett. A világ többi országából pedig még ennél is több, szám szerint 395 millió dollár folyt be, amivel a Pókember – Idegenben összesen már 580 milliónál jár, úgyhogy a milliárdos bevétel szinte borítékolható.

34.3 millió dollárral a második helyre csúszott vissza a Toy Story 4, ami ennek köszönhetően Amerikában átlépte a 300 milliós mérföldkövet, világszinten pedig már 650 milliónál tartank Woody-ék. Ezzel nem lesz akkora siker, mint a harmadik rész volt, de az első két felvonást már így is lekörözte. A bronzérmet, ahogy múlt héten úgy most is a Yesterday című zenés film érdemelte ki 10.7 millióval. A Pókember – Idegenben mellett egyedüli újoncként a Fehér éjszakák nyitott még ezen a héten, aminek 6.5 millió dollárt sikerült összeijesztgetnie három nap alatt. Ez pedig pont a fele a rendező első nagyjátékfilmjének (az Örökség) nyitó bevételének. Mivel alacsony volt a költségevetés, így az biztosan megtérül, de nem lesz akkora siker, mint az Örökség két évvel ezelőtt.

A Top 10-be sorban a következő alkotások fértek fel ezen a héten: Annabelle 3. (9.7 millió dollár), Aladdin (7.6 millió dollár), Fehér éjszakák (6.5 millió dollár), A kis kedvencek titkos élete (4.7 millió dollár), Men In Black – Sötét zsaruk a Föld körül (3.6 millió dollár), Bosszúállók: Végjáték (3.1 millió dollár), Rocketman (2.7 millió dollár).