A Dexter-könyvek és a belőlük készült tv-sorozat rajongói imádni fogják Dan Wells kirobbanó sikerű regényének filmadaptációját!

A mozi egy kitűnő misztikus-fantasy-horror a műfaj rajongói számára. A film rendezője Billy O’ Brien olyan alkotásokat vitt már sikerre az elmúlt években, mint az Elkülönítve vagy a Dühöngő dimenzió. A forgatókönyvet pedig a filmet rendezőként is jegyző O’ Brien mellett Christopher Hyde és Dan Wells írták. Zenéjét Adrian Johnston szerezte.

A történet szerint egy ismeretlen eredetű lény beleszeret egy nőbe. Hogy mellette maradhasson, embereket öl, és ellopja a testrészeiket, így őrizve meg emberi alakját. A különös szerelmespárt egy minnesotai városkában éri az öregkor, ahol a fiatal szomszéd fiú, John segít nekik a ház körül. John hamar összekapcsolja a környéken történt gyilkosságokat az elkövető mentalitásával, ami végeredményben felfedi előtte idős szomszédai furcsa titkát

A Nem vagyok sorozatgyilkos Dan Wells azonos című könyvsorozatának első részéből készült. Főszereplője John Cleaver (Max Record), egy fiatal srác, akinek erős szociopata hajlamai vannak. John terápiás kezelésre jár, hogy elfojthassa magában a gyilkos késztetéseket, és egy sajátos szabályrendszer szerint él. Állapotának nem tesz túl jót, hogy egyébként a családi vállalkozásba besegítve rendszeresen holttestek boncolásában segédkezik, illetve megszállottan gyűjti az infókat a sorozatgyilkosokról. Hamarosan olyan helyzetbe kerül, amelynek következtében kénytelen szépen sorban minden szabályt megszegni, amit saját magának állított fel. A kisvárosban, ahol él, ugyanis egy brutális sorozatgyilkos kezdi szedni áldozatait. Amikor a fiú rájön, hogy ebben a természetfelettinek is benne van a keze, tervet eszel ki a démon megállítására.

A film egyik főbb szerepét Christopher Lloyd alakítja, aki hiába tűnt fel, több mint kétszáz alkotásban az elmúlt évtizedek során, a legtöbbeknek mégis egyetlen szerepe ugrik be az idős színész karizmatikus fizimiskáját megpillantva. Ez pedig nem más, mint a Vissza a jövőbe sorozat dokija, aki feltalálta az időgépet, majd szeleburdisága és rossz döntései következtében veszedelmes következményekkel járó időutazásba sodort bele egy amerikai tinit. Lloyd-ot mindenki Doktor Emmet L. Brown-nal azonosítja, de azért érdemes arról is megemlékezni vele kapcsolatban, hogy elsőként a Száll a kakukk fészkére című klasszikusban láthattuk a filmvásznon. Ez a szerep pecsételte meg Lloyd filmes karrierjét: ugyanis itt ragadt bele a nem „evilági” figura skatulyájába.

Forgalmazó: Pannonia-Entertainment
Bemutató: 2018. június 28.