Alan Moore kultikus képregényét 2009-ben adaptálta a nagyvászonra Zack Snyder, ami egyesek szerint az alapanyaghoz hasonlóan igazi mestemrű lett, mások szerint viszont csak szolgai módon mondta fel a kötelezőt. Nemrég pedig az HBO gondolta úgy, hogy sorozat formában értelmezi újra a képregényt. Korábban már bepillantást nyerhettünk a csatorna készülő sorozatába, ami akkor még elég titokzatos volt, ezzel szemben a ma bemutatott két és fél perc hosszúságú előzetes minden eddiginél többet mutat és sokkal többet fed fel a cselekményből is. Továbba arra is fény derült, hogy időben pontosan mikor is játszódik.

A Watchmen egy alternatív világban játszódó sorozata, amelyben a „szuperhősöket” törvényen kívüli igazságosztónak tekintik. Damon Lindelof (Hátrahagyottak) executive produceri felügyelete mellett készült sorozat magába foglalja az eredeti képregény szellemiségét, miközben új alapokra is helyezi azt.

Főszerepekben: Regina King, Jeremy Irons, Don Johnson, Jean Smart, Tim Blake Nelson, Louis Gossett Jr., Yahya Abdul-Mateen II, Hong Chau, Andrew Howard, Tom Mison, Frances Fisher, Jacob Ming-Trent, Sara Vickers, Dylan Schombing, és James Wolk.