Ennek esetleges lehetségességéről maga az eredeti film forgatókönyvírója, Ed Neumeier (Robotzsaru, Csillagközi invázió) mesélt. Az 1987-es sci-fi-akció mozi két folytatást, egy TV-sorozatot, valamint egy remaket is megélt, de egyik sem volt olyan átütő sikerű sem kritikai, sem pénzügyi szempontból, mint az első film. Neumeier az alábbiakat mondta  az esetleges folytatással kapcsolatban:

Rengeteg Robotzsaru film volt az elmúlt években, nemrég egy remake is készült belőle, de én most szeretnék visszakanyarodni az első filmhez, mind hangulat, mind pedig történet szempontjából. A fejemben már az is meg van, hogy hogyan lehetne folytatni, de erről egyenlőre nem mondhatok többet, de annyit elárulhatok, hogy egy igazi régimódi mozit szeretnék csinálni.

Hogy régimódi film alatt pontosan mit érthet Neumeier az még nem teljesen tiszta, de valószínűleg minél kevesebb számítógépes effektust szeretne használni az elkészítéshez és inkább az animatronic technikát részesítené előnyben. Továbbá az sem teljesen tisztázott egyenlőre, hogy az író pontosan, hogyan szeretné folytatni a robot testbe kényszerült Alex Murphy rendőrtiszt történetét.