A David Ayer által rendezett Suicide Squad – Öngyilkos osztag a DC filmes univerzumának harmadik alkotása volt az Acélember és a Batman Superman ellen című filmeket követően. Bemutatója után rögtön a stúdió legmegosztóbb alkotása lett, amit egyesek imádtak, míg mások minden idők egyik legrosszabb filmjének kiáltották ki. Ennek ellenére mégis hatalmas siker lett és világszinten közel 800 millió dolláros bevételre tett szert. Legtöbben (köztük rengeteg rajongó) egyébként azt sérelmezte leginkább, hogy az előzetesekben nagyon beharangozott, Jared Leto alkította Joker alig szerepelt benne. Ayer a napokban egy Twitterező kérdésére válaszolva elárulta mi állt az egyik kivágás hátterében. A Twitter felhasználó ezt a képet és feliratot címezte a direktornak:

Még mindig magyarázatra várok

A felhasználó ezzel arra célzott, hogy az alábbi jelenet, ami az előzetesekben még szerepelt, teljes egészében kivágásra került és a film bővített változatában sem kapott helyet. A direktor pedig választ adott arra, hogy hogyan is kapcsolódott volna eredetileg ez a jelenetsor a cselekményhez:

Miután Joker lezuhant a helikopterrel, egyezséget kötött a Varázslónővel. Ezután elment Harley-ért, hogy haza vigye őt és együtt Gotham uralkodói lehessenek, de Harley szembeszállt vele, mert nem akarta elárulni új barátait. Az osztag ekkor Joker ellen fordult, de végül sikerült elmenekülnie.

Véleményünk szerint simán maradhatott volna ez a jelenet a film végső vagy legalább bővített változatában. Bár, ha így történt volna akkor a film végi újra szöktetés nem állta volna meg a helyét dramaturgiai szempontból.