2018. február 22-én mutatja be a Freeman Film, a Steven Spielberg rendezésében készült 6 Golden Globe-díjra jelölt A Pentagon titkai című krimit Tom Hanks és Meryl Streep főszereplésével. A National Board of Review bizottsága tavaly novemberben 2017. legjobb filmjének járó díjjal jutalmazta Steven Spielberg legújabb alkotását, ami most vasárnap 6 kategóriában is versenyzik a Golden Globe-gálán.

A legnagyobb Oscar-esélyes filmek között számon tartott alkotás a ’70-es években történt, nagy port kavart botrányt dolgozza fel, amely végül a vietnámi háború lezárásához vezetett. 1971 júniusában a The New York Times részleteket közölt egy szigorúan titkos jelentésből, amelyből nyilvánvalóvá vált, hogy az USA kormánya félrevezette a közvéleményt. Az ügyben érintetté vált a Washington Post is, melynek élén a sajtószabadságért küzdő női laptulajdonos, Katherine Graham állt.

https://www.youtube.com/watch?v=n05TufGAaSc&feature=youtu.be

Meryl Streep és Tom Hanks zseniális párosa mellett a további szerepekben olyan fantasztikus színészeket láthatunk, mint Sarah Paulson (Amerikai horror story), Alison Brie (Mad Men – Reklámőrültek),  Bob Odenkirk (Fargo  TV-sorozat), Matthew Rhys (Foglalkozásuk: amerikai), Carrie Coon (A hátrahagyottak).

Forrás: Freeman Film