Creed II.

Az élet kötéltánccá vált Adonis Creed számára. Személyes kötelezettségei és a következő nagy meccsre való felkészülése között megtalálni az egyensúlyt komoly kihívásnak bizonyul. Az, hogy ellenfele családja és a sajátja közös múlttal bír, csak feszültebbé teszi a közeledő megmérettetést a ringben. Rocky Balboa viszont mindvégig ott van mellette, így együtt néznek szembe régi sérelmeikkel, együtt jönnek rá, miért is érdemes küzdeni és együtt fedezik fel, hogy semmi sem fontosabb a családnál.

Ezért várjuk: Mert a három évvel ezelőtti első rész bebizonyította, hogy igenis van még szufla a több, mint 40 éve futó franchise-ban. Igaz a rendezői székben Ryan Googler-t, Steven Caple Jr. váltotta, de a külföldi kritikusok szerint ez a minőségen szinte egyáltalán nem látszik és a Creed II ennek köszönhetően hozza az első rész színvonalát. Az pedig csak hab a tortán, hogy Adonis ellenfele ezúttal nem más lesz, mint apja gyilkosának a fia, aki nem csak testileg, de lelkileg is megdolozza majd főhősünket.

Eredeti cím: Creed II
Korhatár: 12+
Műfaj: dráma, sport
Játékidő: 130 perc
Rendező: Steven Caprl Jr.
Főszereplők: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Dolph Lundren, Tessa Thompson
Hazai bemutató: 2019. január 3.
Forgalmazó: Fórum Hungary

A 64-es betegnapló

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mørck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogø szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mørck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

Ezért várjuk: Mert önmagában is rajongunk a skandináv krimikért, a Q ügyosztály-filmek (Nyomtalanul, Fácángyilkosok, Palackposta) pedig az utóbbi évek legsikeresebbjei voltak ebben a műfajban. És nem csak kritikai, de pénzügyi szempontból is. A legutóbbi, nálunk január 10-én debütáló, a 64-es betegnapló című felvonásnak sikerült elérnie azt is, hogy minden idők legnagyobb bevételét elérő dán mozibemutatója legyen. Ezzel egybehangzóan pedig a nézői visszajelzések is azt mutatják, hogy a széria legjobb felvonásával lesz dolgunk.

Eredeti cím: Journal 64
Korhatár: 16+
Műfaj: krimi, thriller
Játékidő: 119 perc
Rendező: Christoffer Boe
Főszereplők: Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro
Hazai bemutató: 2019. január 10.
Forgalmazó: Vertigo Média


Ralph lezúzza a netet

A Rontó Ralph folytatásában hátrahagyjuk a játéktermet, hogy felfedezzünk egy ismeretlen, végeláthatatlan és izgalmakkal teli világot: az internetet – amit Ralph talán nem ront el teljesen. A videojátékok bajkeverője, Ralph, és a szintén kívülálló Vanellope von Cukk kockázatos utazásra indulnak a világhálóra, hogy kerítsenek egy pótalkatrészt Vanellope játékához, a Sugar Rushhoz. Ez a hely azonban cseppet sem olyan lesz, mint amire számítanak…

Ezért várjuk: Mert a Rontó Ralph tökéletes módon nyúlt a videojátékok világának bemutatásához és bizonyos mértékben még kifiguráznia is sikerült azt, mindezt úgy, hogy közben hatalmas szívvel rendelkezett. Az előzetesek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a folytatás sem lesz kevésbé ötletes és szórakoztató, mint amilyen az első felvonás volt. Ezúttal annyi csavarral, hogy nem a videojátékok, hanem az internet rejtelmeibe nyerhetünk bepillantást, ami rengeteg verbális és vizuális poénnak lehet táptalaja.

Eredeti cím: Ralph Breaks the Internet
Korhatár: 12+
Műfaj: animációs, kaland, vígjáték
Játékidő: 112 perc
Rendező: Phil Johnston, Rich Moore
Főszereplők: John C. Reilly, Sarah Silverman, Gal Gadot, Ed O’Neill, Alfred Molina (szinkronhangok)
Hazai bemutató: 2019. január 10
Forgalmazó: Fórum Hungary

Üveg

A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfit számára létfontosságúnak bizonyulhatnak. Night Shyamalan összeköti két remek filmje, a 2000-es A sebezhetetlen és a 2017-ben bemutatott Széttörve cselekményét

Ezért várjuk: Mert M. Night Shyamalan, a 2000-es évek elején készült Sebezhetetlen című filmje nagy kedvencünk és a 2 évvel ezelőtti váratlan visszatérését, a Széttörvét is imádtuk. Akkor pedig végképp dobtunk egy hátast, amikor utóbbi végén kiderült, hogy tulajdonképpen a két film szorosan összefügg egymással. Na, a közös folytatást pontosan ettől a pillanattól fogva várjuk. Az eddig megjelent előzetesek pedig csak még jobban felcsigáztak minket, melyek alapján az Üveg simán hozni fogja az előző két rész feszült hangulatát. Sőt, még az is benne van a pakliban, hogy mind a kettőn túl tegyen.

Eredeti cím: Glass
Korhatár: 16+
Műfaj: thriller, krimi, dráma
Játékidő: 129 perc
Rendező: M. Night Shyamalan
Főszereplők: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy
Hazai bemutató: 2019. január 17.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Instant család

Ellie és Pete abból él, hogy házakat újítanak fel, és eladják őket. Amikor felmerül a családalapítás ötlete, megrettennek a gondolattól, hogy „vén szülék” lesznek, mire a gyerekük diplomázik, és viccből felmerül, hogy mi lenne, ha örökbe fogadnának egy 5 éves gyermeket, és úgy tennének, mintha már öt éve szülők lennének. Amikor azonban komolyan foglalkozni kezdenek az örökbefogadással, és rájönnek, hogy sok jót tehetnek vele, úgy döntenek, hogy nevelőszülőkként magukhoz vesznek egy fiatal fiút vagy lányt. Meglepő módon egy tinédzserrel találják meg legjobban a közös hangot. Ráadásul ennek a tinédzser lánynak van még két kisebb testvére is! Fenntartásaik ellenére Ellie és Pete magukhoz veszik mindhárom csemetét. Ahogy az összetartó tesók befonódnak életük szövetébe, Ellie és Pete nevetések és könnyek közt tapasztalják meg, milyen is egy igazi család.

Ezért várjuk: Alapvetően bevalljuk, hogy pár héttel ezelőttig nem kifejezetten vártuk az Instant család című vígjátékot. Annak rendezője, Sean Anders ugyanis olyan filmekért volt felelős korábban, mint az Adam Sandler főszereplésével készült Apa ég!, vagy a Megjött apuci 2. Ezek nem feltétlenül a legjobb ajánlólevelek, de a külföldi kritikusok meglepően pozitívan vélekedtek a filmről és legtöbbük véleménye alapján egy cuki, vicces és csupaszív alkotás képe körvonalazódott ki előttünk, amire mindig szívesen ülünk be, Mark Wahlberg-et pedig imádjuk komikus szerepeiben (is).

Eredeti cím: Instant Family
Korhatár: 12+
Műfaj: drámavígjáték
Játékidő: 118 perc
Rendező: Sean Anders
Főszereplők: Mark Wahlberg, Rose Byrne, Octavia Spencer, Isabela Moner
Hazai bemutató: 2019. január 24.
Forgalmazó: UIP-Duna Film