AZ – Második fejezet

A Vesztesek Klubja legyőzte a kísérteties Pennywise bohócot, túlélte a felfoghatatlan kalandot, tagjai szétszóródtak – felnőttek. De mindannyian tudják, hogy nem hagyhatják maguk mögött a múltjukat. Hiába győzték le a gonoszt, ha az elpusztíthatatlan… 27 évvel később egy telefonhívás ébreszti mindannyiukat: Derryből keresik őket. Újrakezdődtek a megmagyarázhatatlan eltűnések, a kisváros utcáit és házait ismét hatalmába keríti a rettegés. A Vesztesek hűek egykori fogadalmukhoz: hazamennek, hogy újra szembenézzenek a lisztes képű, festett arcú, kacsázó léptű borzalommal.

Ezért várjuk: Mert az Andy Muschietti által rendezett első felvonás két évvel ezelőtt hatalmasat robbant. Bevételei minden korábbi horror filmes rekordot megdöntöttek, emellett pedig egy igen kellemes szórakozást nyújtott, ami a 80-as évek tökéletes megidézése mellett néhány, valóban ijesztő pillanatot is tartogatott. Az előzetesek alapján pedig a folytatás hasonlóképpen jól elkészített, és még parább filmet ígér.

Eredeti cím: IT Chapter Two
Korhatár: 18
Műfaj: horror
Játékidő: 169 perc
Rendező: Andy Muschietti
Főszereplők: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Bill Skasgard
Hazai bemutató: 2019. szeptember 5.
Forgalmazó: InterCom
Ad Astra – Út a csillagokba

Roy McBride asztronauta a Naprendszer peremvidékére utazik, hogy megtalálja eltűnt édesapját és a végére járjon egy bolygónkat fenyegető rejtélynek. Küldetése során olyan titkokra derít fényt, amik megkérdőjelezik az emberi lét természetét és helyünket a kozmoszban.

Ezért várjuk: Az Ad Astra-ról nagyon sokáig semmit sem lehetett tudni azon kívül, hogy egy sci-fi lesz Brad Pitt főszereplésével. Aztán néhány hónappal a premier előtt befutott a film első kedvcsinálója, ami azonnal levett minket a lábunkról. Az Ad Astra ugyanis egy meglepően látványos és izgalmas alkotásnak ígérkezik és azt sem szabad elfelejteni, hogy teljesen eredeti ötlet alapján (tehát nem remake, adaptáció, folytatás, vagy előzményfilm) készült, ami igazi ritkaság számba megy manapság. És a főszereplő Brad Pittet sem látni mostanában minden második filmben.

Eredeti cím: Ad Astra
Korhatár: 12E
Műfaj: dráma, sci-fi
Játékidő: 124 perc
Rendező: James Gray
Főszereplők: Brad Pitt, Ruth Negga, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland
Hazai bemutató: 2019. szeptember 19.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Rambo V – Utolsó vér

John Rambo békésen próbálja élni a mindennapjait arizonai farmján, bár háborús múltjából felbukkanó belső démonaival továbbra is viaskodik. Egy nap azonban házvezetőnője, María unokáját elrabolják. Rambo felveszi a harcot a kegyetlen szex- és drogkereskedő mexikói kartellel, amely több lányt is fogságban tart. Segítője a halálos küzdelemben Carmen, aki a húga után kutat.

Ezért várjuk: Mert habár a Rambo franchise eddigi részei elég hullámzó minőségűek voltak az évtizedek során, az elvitathatatlan tőle, hogy a filmtörténelem kitörölhetetlen klasszikusává vált. Ráadásul a 2008-as legutóbbi epizód a széria egyik legjobbja volt, ami után joggal gondoltuk azt, hogy rövid időn belül folytatást kapunk, de a készítők több, mint 11 évig várattak minket. Éppen ezért csak remélni tudjuk, hogy az előzetesek nem árultak zsákbamacskát és valóban méltó lezárást(?) kap a széria.

Eredeti cím: Rambo – Last Blood
Korhatár: 16E
Műfaj: akció
Játékidő: 100 perc
Rendező: Adrian Grunberg
Főszereplők: Sylvester Stallone,
Hazai bemutató: 2019. szeptember 19.
Forgalmazó: Vertigo Média
Downton Abbey

A Crawley család és a szolgálatukban álló elszánt személyzet a Downton birtok fennállásának legfontosabb pillanatára készülődik. Az angol király és királyné látogatásának hírére felbolydul az egész ház, botrányok, románcok, intrikák kezdenek kibontakozni, és az események olyan fordulatot vesznek, hogy hirtelen egész Downton jövője forog kockán…

Ezért várjuk: Mert a Downton Abbey minden idők egyik legsikeresebb, legközkedveltebb és legjobb brit sorozata. Ezért is várjuk kíváncsian, hogy a készítők milyen úton módon és minőséggel fogják folytatni a 2015-ben, hat évad után véget ért szériát. Annyi biztos, hogy az eredeti stáb minden egyes tagjának visszatérése már most pozitívumnak számít és az előzetesek is igen hangulatosra sikeredtek. Valószínűleg nem fog kasszát robbantani, de a rajongók számára kellemes kikapcsolodást nyújthat.

Eredeti cím: Downton Abbey
Korhatár: 12E
Műfaj: dráma
Játékidő: 122 perc
Rendező: Michael Engler
Főszereplők: Matthew Goode, Maggie Smith, Michelle Dockery
Hazai bemutató: 2019. szeptember 19.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

A Wall street pillangói

Nehéz ellenállni a pénz csábításának. Főleg akkor, ha azt szinte tálcán kínálják fel… Ramona New York egyik legmenőbb sztriptízbárjában dolgozik, ahol a Wall Street-i dúsgazdag bankárok naponta több százezer dollárt költenek el a szexi táncosokra. Töménytelen mennyiségű pénz cserél gazdát egy éjszaka alatt, aminek a lányok csak a töredékét látják viszont. A táncosok megelégelik, hogy mindenki csak hasznot húz belőlük: Ramona irányításával összefognak, és az évszázad egyik legnagyobb csalását viszik véghez, amihez tehetős ügyfeleik hiszékenységét, és pénzzel teli bankkártyáját használják fel. Minden annyira egyszerűnek tűnik. Az üzlet beindul, a pillangók szárnyalnak, és közben dől a lé. De a pénzből sosem elég. És ahol a kapzsiság felüti a fejét, ott egyre nagyobb az esélye, hogy valaki elkövet egy apró hibát… 

Ezért várjuk: Mert habár a Wall street pillangói egy vérbeli csajfilmnek ígérkezik, mégis a striptízelő Jennifer Lopez a férfi nézők számára is kellemes perceket okozhat. Emellett a történet – vagyis, hogy stipperek kopasztják meg a nagymenő üzletembereket – is bőven kecsegtet izgalmas lehetőségekkel. Ha az elkészítés módja sem lesz teljes egészében sótlan, akkor még egy fogyasztható, vígjátékkal kevert thrillernek is a szemtanúi lehetünk.

Eredeti cím: Hustlers
Korhatár: 16E
Műfaj: dráma, krimi, thriller, vígjáték
Játékidő: 107 perc
Rendező: Lorene Scafaria
Főszereplők: Jennifer Lopez, Julia Stiles,
Hazai bemutató: 2019. szeptember 26.
Forgalmazó: Freeman Film