Marvel Kapitány

Carol Danversből a világegyetem egyik legnagyobb hatalmű hőse lesz, mikor a Föld két idegen faj galaktikus háborújának részesévé válik. Az 1990-es években játszódó Marvel Kapitány vadonatúj kaland a Marvel mozis univerzumának eddig ismeretlen szakaszából.

Ezért várjuk: Habár február közepén már bemutatásra került az év első nagy költségvetésű stúdiófilmje az Alita: A harc angyala személyében, ennek ellenére, 2019 blockbuster szezonja végérvényesen a Marvel Kapitánnyal veszi majd kezdetét igazán. Mi pedig már tűkön ülve várjuk, hogy beülhessünk a Marvel Moziuniverzum első, szóló női szuperhős filmjére. És ezt nem csak a polkorrektség miatt mondjuk, hanem azért is, mert a Marvel Kapitány fontos állomás lesz az áprilisban érkező Végjáték tekintetében. Valamint maga a karakter és az őt alakító Brie Larson is okozhat meglepetéseket számunkra, arról pedig nem is beszélve, hogy az egyik kedvenc évtizedünkben, a 90-es években játszodik majd a történet.

Eredeti cím: Captain Marvel
Korhatár: 12+
Műfaj: sci-fi, akció
Játékidő: 124 perc
Rendező: Anna Boden, Ryan Fleck
Főszereplők: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Jude Law, Clark Gregg
Hazai bemutató: 2019. március 7.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Családi bunyó

Az igaz történet alapján készült film hősei a jó útra tért bűnöző, Ricky, felesége, Julia, lányuk, Paige és fiuk, Zak, akik együtt lépnek ringbe kisebb pankrációs rendezvényeken. Mikor Paige és Zak lehetőséget kapnak, hogy felvételt nyerjenek a WWE-be, vagyis az első számú pankrációs szórakoztatócég kötelékeibe, kapva kapnak az alkalmon, hogy legvadabb álmaikat valóra váltsák. A testvérek azonban csakhamar szembesülnek vele: ha szupersztári babérokra törnek, tehetségük mellett kapcsolatuknak is komoly próbát kell kiállnia.

Ezért várjuk: Kapásból azért, mert imádjuk Dwayne Johnson-t. Emellett pedig a Családi bunyó, annak ellenére, hogy elsősorban vígjáték kategóriába van besorolva, komolyabb mondanivalóval is bír, mint a színész eddigi alkotásai. Sőt, mi több, az előzetesek és a külföldi kritikák alapján egy igazán szívmelengető filmnek ígérkezik a család fontosságáról.

Eredeti cím: Fighting with My Family
Korhatár: 16+
Műfaj: dráma, vígjáték
Játékidő: 108 perc
Rendező: Stephen Merchant
Főszereplők: Dwayne Johnson, Vince Vaughn, Lena Headey, Nick Frost
Hazai bemutató: 2019. március 14.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Elrabolt világ

Chicago, 10 évvel egy földönkívüli megszállás után – ami bár a látszólagos békét és jólétet hozta el, az emberek vissza akarják venni, ami az övék.

Ezért várjuk: Mert egy jó sci-fi-re mindig nyitottak vagyunk, és az eddig látott mozgóképek és történet leírás alapján az Elrabolt világban ott van a potenciál, hogy jó legyen. Már önmagában a rendező, Rupert Wyatt személye miatt is, több, mint bíztató, hiszen ő készítette el 8 éve a meglepően jól sikerül Majmok bolygója remake első részét, ami szintén a megszállás és birtoklás témaköre köré épül. És akkor az olyan remek színészeket, mint John Goodman, Vera Fermiga, vagy Kevin Dunn még meg sem elmítettük.

Eredeti cím: Captive State
Korhatár: 12E
Műfaj: sci-fi, thriller
Játékidő: 108 perc
Rendező: Rupert Wyatt
Főszereplők: John Goodman, Vera Fermiga, Kevin Dunn
Hazai bemutató: 2019. március 21.
Forgalmazó: InterCom

Mi

A napjainkban az észak-kaliforniai tengerparton játszódó történetben Adelaide visszatér gyermekkori otthonába férjével és két gyermekükkel. A nőt egy megmagyarázhatatlan és feldolgozatlan gyermekkori trauma kísérti, és most különös egybeesések sorával találja szemben magát. Paranoiája fokozódik, ahogy egyre biztosabb lesz abban, hogy valami rossz fog történni a családjával. Miután eltöltenek egy feszült napot a barátaikkal, Tylerékkal a tengerparton, Adelaide és a családja visszatérnek a nyaralójukba. Amikor besötétedik, Wilsonék észreveszik egy család sziluettjét, akik egymás kezét fogva állnak a kocsibejárójuknál, és furcsán ismerősnek tűnnek…

Ezért várjuk: Mert már a rendező, Jordan Peele előző (egyben első) filmje, a Tűnj el! is zseniális volt, ami remekül keverte a horror elemeket a mai fontos társadalmi kérdésekkel. Ezúttal azonban, ha hihetünk neki nem a rasszok lesznek a középpontban, de ettől függetlenül előzetesei alapján a Mi sem tűnik kevésbé szimbolikusnak, ijesztőnek és jól rendezettnek, mint elődje.

Eredeti cím: Us
Korhatár: 16E
Műfaj: horror, thriller
Játékidő: 120 perc
Rendező: Jordan Peele
Főszereplők: Lupita Nyong’o, Elisabeth Moss, Winston Duke
Hazai bemutató: 2019. március 21.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Dumbó

Max Medici cirkuszigazgató a korábbi csillag, Holt Farrier és gyermekei segítségét veszi igénybe egy újszülött elefánt gondozásához, amit túlméretezett fülei nevetség tárgyává tesznek az egyébként is küszködő cirkuszban. Ám mikor felfedezik, hogy Dumbó képes repülni, a cirkusz élete hihetetlen fordulatot vesz, magára irányítva a meggyőző üzletember, V.A. Vandevere figyelmét is, aki varázslatos vastagbőrűeket gyűjt új, eddig sosem látott showműsorához. Dumbó így új magasságokban szárnyalhat a bűbájos és lélegzetelállító légtornász, Colette Marchant oldalán, mígnem Holt megtudja, hogy a csillámporos külső mögött Dumbó új otthona sötét titkokat őriz.

Ezért várjuk: Bevallom a Dumbó sosem tartozott a kedvenc Disney animációim közé, ennek ellenére mégis felkaptam a fejem, amikor az egeres cég bejelentette, hogy annak élőszereplős változatát Tim Burton hozza majd tető alá. Habár igaz, hogy Burton renoméja az utóbbi években kezdett megfakulni, viszont az még mindig elvitathatlan tőle, hogy az egyik legegyedibb láttásmóddal rendelkező rendező Hollywoodban. A Dumbó előzetesei alapján pedig egy gyönyörűen elkészített és megható családi filmnek tűnik. Reméljük a végeredmény is hasonló lesz.

Eredeti cím: Dumbo
Korhatár: 6E
Műfaj: családi, dráma, fantasy
Játékidő: 130 perc
Rendező: Tim Burton
Főszereplők: Colin Farrell, Michael Keaton, Eva Green, Danny DeVito
Hazai bemutató: 2019. március 28.
Forgalmazó: Fórum Hungary