Bohém rapszódia

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryvel az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

Ezért várjuk: Mert annak ellenére, hogy forgatás közben lecserélték a film eredeti rendezőjét, – ami általában nem szokott jót jelenteni – előzetesei alapján a Queen és ezzel együtt Freddie Mercury felemelkedését bemutató alkotás több, mint ígéretesnek tűnik. És az előzetes kritikák is erről árulkodnak, amiben elsősorban Rami Malek elképesztő alakítását dícsérik, amiért könnyen Oscar-díjjal is jutalmazhatják jövőre. És, hát természetesen a Queen legnagyobb slágereit is szívesen meghallgatnánk már egy hatalmas moziteremben.

Eredeti cím: Bohemian Rhapsody
Korhatár: 12+
Műfaj: életrajzi, zenés, dráma
Játékidő: 134 perc
Rendező: Bryan Singer
Főszereplők: Rami Malek, Lucy Boynton, Mike Myers, Aidan Gillen
Hazai bemutató: 2018. november 1.
Forgalmazó: Fórum Hungary

Ami nem öl meg – A tetovált lány visszatér

Lisbeth Salander (Claire Foy) nem változott. A múltja nyomasztja, magányos, embergyűlölő és zseniális hacker. Úgy alakul, hogy ismét találkozik a bukott sztárújságíróval, Mikael Blomkvisttal, és ismét kénytelenek elviselni egymást: egy új ügyön dolgoznak együtt. Lisbeth ezúttal egy autista kisfiún próbál segíteni, és így keveredik bele élete legveszélyesebb ügyébe – amelynek szálai az Amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökséghez, és a svéd arisztokrácia titkolt bűneihez vezetnek.

Ezért várjuk: Mert az eddigi Tetovált lány-filmek egytől egyik zseniálisak voltak. Igaz az új rész rendezőjének nem volt egyszerű feladata, hiszen a legutóbbi felvonást a legendás David Fincher készítette, de az előzeteseket látva nem végezhetett rossz munkát. Az Ami nem öl meg, ugyanis egy végtelenül izgalmas krimi/thriller keveréknek ígérkezik. És Alvarez már a Vaksötét című filmmel bizonyította, hogy ért a feszült jelenetek rendezéséhez, amiből valószínűleg ezúttal sem lesz hiány. A főszereplőt alakító Calire Foy pedig legalább olyan jó választásnak tűnik Lisbeth Salander karakterére, mint Noomi Rapace vagy Rooney Mara.

Eredeti cím: The Girl in the Spider’s Web
Korhatár: 16+
Műfaj: krimi, dráma, thriller
Játékidő: ?
Rendező: Fade Alvarez
Főszereplők: Claire Foy, Sylvia Hoekes, Stephen Merchant, Sverrir Gudnarson
Hazai bemutató: 2018. november 8.


Legendás állatok: Grindelwald bűntettei

Ezért várjuk: Mert két évvel ezelőtt a Legendás állatok és megfigyelésük igazi meglepetés volt számomra. Nem hittem volna, hogy a Harry Potter szériához méltó spinoff film születhet, de az Eddie Redmayne főszereplésével készült alkotás bebizonyította, hogy igenis lehetséges. J.K. Rowling tökéletesen bővítette ki az általa, csaknem 20 éve megálmodott varázsvilágot. Az első film befejezése pedig már önmagában elég indok lett volna arra, hogy várjuk a következőt, de amikor megtudtuk, hogy a fiatal Dumbledore is feltűnik majd benne, akit nem más, mint Jude Law kelt életre, akkor szívünk szerint már azonnal beültünk volna a folytatásra. Ebben pedig az egyre jobb és izgalmasabb előzetesek is megerősítettek minket, amik után csak még nehezebb kibírni ezt az alig egy hónapot a bemutatóig.

Eredeti cím: Fantastic Beast: Crimes of Grindelwald
Korhatár: 12+
Műfaj: fantasy, kaland
Játékidő: 134 perc
Rendező: David Yates
Főszereplők: Eddie Redmayne, Jude Law, Johnny Depp, Ezra Miller, Dan Fogler
Hazai bemutató: 2018. november 15.
Forgalmazó: InterCom

A ház, amit Jack épített

A hetvenes-nyolcvanas évek Amerikájában követjük Jack (Matt Dillon), a sorozatgyilkos öt gyilkosságának történetét. A kiemelkedő intelligenciájú férfi maga mesél a tizenkét év leforgása alatt megtörtént, tetszőlegesen kiválasztott rémtetteiről, sorozatgyilkossá érésének állomásairól. Az epizódok között társa a beszélgetésben Verge, vagyis Vergilius (Bruno Ganz), amely utalás Dante Isteni színjátékában az alkotót a Pokolba kalauzoló költőre.

Ezért várjuk: Mert a negatív reklám nálunk is megtette a hatását. Lars von Trier mindig is szerette feszegetni a határokat, de a Ház, amit Jack épített, Cannes-i díszbemutatóján túlőtt néhány kritikusnál. A több évtizede sorozatgyilkosként tevékenykedő férfi története, ugyanis megfeküdte néhányuk gyomrát, akik a vetítés közben el is hagyták a termet. A kritikusok másik fele azonban az egekig magasztalta Trier brutális vallomását, melybe saját függőségét és démonait is beleírta. Egyelőre még mi sem tudjuk mire számítsunk ezzel a filmmel kapcsolatban, de ami ilyen érzelmeket vált ki emberekből és ennyire megosztja még a kritikusokat is azt látnunk kell!

Eredeti cím: The House That Jack Built
Korhatár: 18+
Műfaj: horror, thriller, dráma
Játékidő: 155 perc
Rendező: Lars von Trier
Főszereplők: Matt Dillon, Uma Thurman, Bruno Ganz, Jeremy Davies
Hazai bemutató: 2018. november 29.
Forgalmazó: Vertigo Média

Robin Hood

A legendás tolvaj egy vadiúj köntösben lövi ki nyilait idén ősszel a mozikban! A nagyrészt Budapesten forgatott, szuperlátványos, pörgős akciófilm, a ROBIN HOOD címszereplőjét a Kingsman-filmek sztárja, Taron Egerton kelti életre, mesterét Jamie Foxx, szerelmét pedig Eve Hewson játssza. A további szerepekben A szürke ötven árnyalatából Jamie Dornan, és a Zsivány egyesből Ben Mendelsohn is feltűnik, a produceri székben pedig nem más, mint Leonardo DiCaprio foglalt helyet.

Ezért várjuk: Mert bevalljuk, nekünk a feltúrbózott Arthur király film is tetszett tavaly és az előzetesek alapján a legújabb Robin Hood feldolgozás is hasonlóan remek mókának ígérkezik. A főszereplő Taron Egerton-t amúgy is az egyik legtehettségesebb fiatal színésznek tartom, aki egész biztosan ebben a szerepben is tökéletesen megállja majd a helyét. Az akció jelenetekre sem lehet egyelőre panasz és az sem elhanyagolható érv az alkotás mellett, hogy bizony egyes részeit kishazánkban forgatták.

Eredeti cím: Robin Hood
Korhatár: ?
Műfaj: akció, kaland
Játékidő: 116 perc
Rendező: Otto Bathurst
Főszereplők: Taron Egerton, Jamie Foxx, Ben Mendelsohn, Jamie Dornan
Hazai bemutató: 2018. november 29.
Forgalmazó: Freeman Film

https://youtu.be/YW6A0o9WpiI