Azt már egy ideje tudjuk, hogy a Paramount jelenleg nem egy, hanem két Star Trek filmen is dolgozik. Az egyik, egész biztosan a J.J. Abrams által útnak indított széria negyedik része lesz, míg a másiról egyelőre csak annyit tudni, hogy Quentin Tarantino saját ötlete alapján szeretné rendezni és, hogy azt R besorolásúra tervezi. Az új Star Trek film háza táján viszont nem megy minden zökkenőmentesen. A két főszereplő Chris Pine és Chris Hemswort ugyanis keveselték a stúdió által felajánlott gázsit, ezért jelen pillanatban úgy tűnik, hogy nem vesznek részt az új filmben. A Dr. Hank McCoy-t alakító Karl Urban a napokban azonban megnyugtatta a rajongókat, hogy csak idő kérdése hogy a Paramount és a két színész megegyezzen. Ma pedig a Tarantino féle Trek filmről is érdekességeket közölt:

Quentin Tarantino az egyik nap beviharzott J.J. Abrams irodájába és felvázolta neki az ötletét. Igaz nem sokat tudok róla, hogy pontosan miket mondott…de amiatt nem kell aggódnia a rajongóknak, hogy a film túl obszcén lesz. Azért szeretne R besorolást, hogy valóban üssön a történet. PG besorolással már láthattuk párszor, ahogy a csapat az űrben ragadt, de most először láthatnánk kibelezve is őket. Ez pedig új izgalmakat hozna és nagyobb mozgásteret adna. Ezért is csodáltam mindig DeForest Kelly (az eredeti Star Trek sorozat Dr. McCoy-ja) munkásságát. A játékával el tudta kapni az űrben játszodó horror tematikáját. És ez gyerekként igazán megrémített.

Tehát Urban szavaiból ítélve Quentin Tarantino Star Trek filmje – feltéve, ha elkészül valaha – alkotásainak nagy részével ellentétben nem fog átlag percenkénti egy “fuck”-ot tartalmazni, viszont vér az lesz benne szép számmal és inkább egy fajta űrhorror lesz majd, mintsem sci-fi kaland.