Végre megérkezett a Ryan Reynolds főszereplésével (Pikachu szinkronhangja) készült élőszereplős Pokémon film, vagyis a Detective Pikachu első előzetese. Annak ellenére, hogy ez az első ízelítő, meglehetősen sokat mutattak meg nekünk sztoriból. Pikachu karaktere már most elvarázsolt minket, a többi ismert Pokémon felbukkanása láttán pedig leesett az állunk. Nem gondoltuk volna, hogy egy élőszereplős Pokémon filmnek van létjogosultsága, de ezután a közel háromperces előzetes után minden kétségünk elszállt. És elsőre a méltán elismert Roger nyúl a pácban című klasszikust juttatta eszünkbe. A vizuális effektusokon még reméljük dolgoznak egy keveset, de ezt leszámítva a Detective Pikachu azonnali néznivaló már most! A látványos és vicces előzetes után a film szinopszisát is elolvashatjátok.

A Pokémonok végre életre kelnek! A Detective Pikachu története, akkor veszi kezdetét, amikor a menő magánnyomozónak, Harry Goodmannek nyoma vész. 21 éves fia, Tim pedig szeretné felderíteni, hogy mi történehetett vele. A nyomozásban segítségére lesz apja egykori társa is, aki történetesen nem más, mint egy Pokémon. Pikachu, vidáman bölcs és megdöbbentően imádnivaló. Tim azon kevesek egyike, aki tud kommunikálni a sárga kis Pokémonnal, ezért egyesítik erőiket egy izgalmas kaland erejéig, hogy felderítsék a kusza rejtélyt. Belevetik hát magukat Ryme City neonnal borított utcáinak mélyére, ahol a Pokémonok és az emberek háborítatlanul élnek egymás mellett, de ezt az egyensúlyt most valaki szeretné felborítani.

A Ryan Reynolds által életre keltett Pikachu mellett olyan színészeket láthatunk még a főbb szerepekben, mint Justice Smith (Jurassic World: Bukott birodalom), Kathryn Newton (Lady Bird) és az Oscar jelölt, Ken Watanabe (Godzilla, Az utolsó szamuráj). A rendezői székben pedig Rob Letterman (Libabőr) foglalt helyet.

Amerikai bemutató: 2019. május 11.