A pár hete kirobbant botrány továbbra sem akar csillapodni. Akik esetleg lemaradtak volna róla, azoknak elmondjuk, hogy a Disney azon nyomban, minden féle elbeszélgetés nélkül menesztette a Galaxis őrzői filmek rendezőjét, James Gunn-t, miután kiderült róla, hogy 10 évvel ezelőtt izléstelen, pedofilíával és megerőszakolással kapcsolatos, viccesnek vélt Twitter bejegyzéseket tett közzé. A rendező azon nyomban bocsánatot is kért tetteiért, majd törölte magát a Twitterről, de a stúdiót ez sem hatotta meg. Ezután a Galaxis őrzői-filmek főbb szereplői nyílt levélben álltak ki jóbarátjuk mellett. Sőt, tegnap a Galaxis őrzői Vol. 2. Ego-ja, Kurt Russell is csatlakozott Gunn védőihez.

A múlt héten aztán felcsillant egy halovány reménysugár, de a Disney határozottan kijelentette, hogy nem tárgyal Gunn visszavételéről. Ma pedig elkezdődött az, ami csak idő kérdése volt véleményem szerint. A Marvel-moziuniverzum Drax-ét alakító David Bautista ugyanis kijelentette, hogy ez az egész ügy nagyon nem tetszik neki és arra az elhatározásra jutott, hogy, amíg a Disney nem veszi vissza Gunn-t, addig ő bizony nem bújik újra a karakter bőrébe:Megteszem amire kötelez a jelenlegi szerződésem, de ennyi. A James Gunn nélküli Galaxis őrzői véleményem szerint azonban nem az, amire aláírtam. Mert a Galaxis őrzői Gunn nélkül egész egyszerűen nem a Galaxis őrzői többé. És hányingerem van, ha arra gondolok, hogy olyanokkal [célzás a Disney-re] kell együtt dolgoznom, akik fejet hajtottak ezek előtt a fasiszta cybernácik előtt. Ezt érzem most ezzel az üggyel kapcsolatban.

Kemény szavak ezek a színésztől, de teljes mértékben egyetértünk vele. Ennek ellenére nem hisszük, hogy ez meghatná a stúdiót, sőt már azon sem lepődnénk meg, ha egy vállrándítással elintéznék az egészet, mondván “Majd újracastongoljuk!”. Ellenben, ha a többi színész is csatlakozna Bautista-hoz, úgy több esélyük lenne arra, hogy Gunn-t visszahozzák.