2 évvel ezelőtt a Suicide Squad – Öngyilkos osztag, ugyan elhasalt a kritikusoknál, de a kasszáknál jóval több pénzt (723 millió dollárt) termelt, mint azt bárki gondolta volna. Ennek köszönhetően azonnal berendelték a folytatást, valamint közel fél tucat spinoff filmet is elkezdtek fejleszteni a film igazi sztárjával, Harley Quinn-nel (Margot Robbie) a főszerepben. Ezek közül a Birds of Prey és a Gotham City Sirens címűek szépen haladtak eddig is, de a Joker & Harley Quinn-ről nem sokat lehetett hallani azóta, hogy berendelte a stúdió. Ma azonban derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy Glenn Ficarra és John Requa (Őrült, dilis szerelem, Tapló télapó) párosa már végzett a forgatókönyvvel, amiből apró részleteket is felfedtek:

Remek lett! Az egész film azzal indít majd, hogy Harley elrabolja Dr. Phil-t [egy amerikai, lélekbúvár showműsor vezetője], akit remélhetőleg maga Dr. Phil fog alakítani. Teszi mindezt azért, mert a Jokerrel való kapcsolata zátonyra futott. Az alkotást úgy tudnánk a legjobban jellemezni, mint a szintén általunk írt Tapló télapó és a Rólunk szól című sorozat keveréke.

Nos, nem pont ezekre a filmekre számítottunk, amikor azt találgattuk vajon mihez fog legjobban hasonlítani a DC két gonosztevőjének párkapcsolatát bemutató film, de kissé átgondolva a dolgot nem is hangzik annyira rosszul. A Tapló télapó első része, ugyanis egy remek, szókimondó vígjáték volt, a Rólunk szól pedig egy több díjat is nyert, érzelmekkel teli sorozat, aminek szintén egy pár áll a középpontjába. A két címszereplőt ezúttal is Margot Robbie és Jared Leto keltheti életre.