A Gemini Man című film különlegességét – amellett, hogy Will Smith saját maga ellen harcol majd benne – az adja, hogy a hagyományos mozikkal ellentétben egy másodpercnyi felvett anyag nem 24, hanem 120 képkockát tartalmaz majd. Az extrém sebesség miatt pedig nincs elmosódott mozgás, és minden sokkal élethűbbnek hat. Mindez egyébként a videojátékok világából jön, ahol ez a felbontás nem rendkívüli. Másfelől amiatt is különleges lehet számunkra ez az alkotás, mert java részét kis hazánkban forgatták. Április végén láthattuk az első képkockákat Ang Lee forradalmi technikával készült akció thrilleréből, ma pedig befutott a második előzetes is, ami után újfent csak azt tudjuk mondani, hogy a Gemini Man-re érdemes lesz odafigyelni. És nem csak a látványos és jól koreografált akció jelenetei, valamint forradalmi kivitelezése miatt, hanem azért is mert egyesek már Oscar-t, de legalábbis jelölést suttognak Smith-nek.

Ebben az ötletes, izgalmas és rendkívül látványos akcióthrillerben a Will Smith által megformált Henry Brogan egy elit gyilkos, akit hirtelen üldözni kezd egy rejtélyes fiatal ügynök, sőt, úgy tűnik, előre meg tudja jósolni hősünk minden lépését.

A film rendezője az Oscar-díjas Ang Lee (Tigris és sárkány) volt, a további szerepekben pedig olyan színészeket láthatunk Will Smith mellett, mint Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen és Benedict Wong.