A 20th Century Fox stúdió néhány filmjének bemutatóját kénytelen volt eltolni. Ezek közül egyértelműen a legfájóbb a Shane Black által rendezett The Predator csúsztatása, amit már így is elnapoltak egyszer idén februárról augusztusra. Most pedig az augusztusi premier is tovább vándorolt szeptember 14-re.

De nem csak a Predator széria legújabb részét tűzte ki a stúdió más időpontra. A másik nagy veszteség ilyen szempontból a 200 millió dolláros költségvetésből készült, Robert Rodriguez által rendezett, Alita: A harc angyala. A szuper látványosnak ígérkező sci-fi eredetileg a nyár közepén, július 20-án debütált volna, de ehelyett majd fél év csúszással kerül csak a mozikba. Az új bemutató dátuma így 2018. december 21-re módosult.

Egy harmadik bemutatójuk, a Kenneth Branagh által levezényelt Gyilkosság az Orient expresszen folytatása, a Halál a Níluson bemutatója pedig hivatalosan is bejelentésre került. A szintén Agatha Christie regényéből készült krimi 2019. november 8-án hajózik majd be a mozik vásznaira.

A The Predator remélhetőleg biztos helyen marad most már, de az Alita esetében közel sem lehetünk ennyire biztosak a bemutató dátumában, ugyanis az Aquaman és Bumblebee című filmekkel egy hétvégén fog nyitni így, ami nem feltétlenül túl kedvező egy nagy költségvetésű, réteg sci-fi-re nézve.