A két évvel ezelőtt nagy sikerrel futó, Egy kutya négy élete és a januárban szintén szép sikereket elért, Egy kutya hazatér című filmek után idén nyáron újabb cuki kutyás mozi kerül a mozikba. Az Egy kutya négy útja ráadásul előbbinek egyeneságú folytatása lesz majd. Így, akik azt szerették, azok ezért is oda meg vissza lesznek!

Az Egy kutya négy élete folytatásában mindenki kedvenc kutyája, Bailey (Josh Gad) egy Michigan-i farmon él gazdájával Ethannel (Dennis Quaid) és annak feleségével (Marg Helgenberger). Itt Bailey új játszótársra talál a férfi és a nő unokájának, CJ-nek a személyében. A kislány anyukája (Betty Gilpin) azonban magával viszi CJ-t a farmról a városba. Bailey ezután fogadalmat tesz gazdáinak, hogy bámit meg tesz azért, hogy CJ-t megtalálja és megvédje, még akkor is, ha ehhez lelkének több kutyába kell vándorolnia.

Az első rész rendezőjét, Lasse Hallströmöt ezúttal az Emmy-díjas Gail Mancuso váltotta. A forgatókönyvet azonban most is W. Bruce Cameron, Cathryn Michon, Maya Forbes és Wally Wolodarsky négyese vetette papírra. A főbb szerepekben pedig visszatér Josh Gad és Dennis Quaid is.