A jelenleg, Hollywood egyik legnagyobb sztárjának számító Dwayne Johnson főszereplésével készült Felhőkarcoló-hoz mindenki nagy reményeket fűzött, de egy csapat rém és két rovar simán lenyomta az eheti bevételeket illetően. Bizony! A 28. heti bevételi versenyt, nem más mint a Hotel Transyvania harmadik része nyerte, 44 millió dollárral, amivel a Sony stúdiónak sikerült megszereznie idei első vezető pozícióját. Ez az összeg egyébként 2 millióval több, mint a 6 évvel ezelőtti első rész nyitánya volt, azonban 4 millióval elmarad a széria eddigi rekorderének számító második epizódétól. Ehhez további 60 millió folyt be a világ többi részéről, amivel a trilógia záróepizódja jelen pillanatban 100 millió dollárnál tart egy hétvége leforgása alatt, ami dícséretes teljesítmény.

Ennek köszönhetően a második helyre csúszott vissza a Marvel 20. alkotása, a Hangya és a Darázs. 28 milliós második hétvégi bevételével a 2015-ös A hangya folytatása ezzel 132 milliós összbevételnél tart Amerikában, amivel a Marvel-moziuniverzumának legkevesebb bevételével rendelkező alkotása, de ez várhatóan pár napon belül változhat. A tengerentúlon, így nem valószínű, hogy meg lesz a 200 millió dollár, de az első rész 180 milliója még megcsíphető. Világszinten egy fokkal jobb a helyzet, ott ugyanis már sikerült a Paul Rudd főszereplésével készült szuperhős mozinak lenyomnia a Hihetetlen Hulk-ot. Hogy mennyivel zárja pályafutását a Hangya és a Darázs, azt nehéz lenne megmondani, de valószínűleg a Marvel többet várt volna ennél.

És csak a harmadik helyen nyitott Dwayne Johnson legújabb akció filmje a Felhőkarcoló, ami mindeképpen meglepő. Johnson az utóbbi években igazi pénzmágnessé nőtte ki magát, de most az ő neve sem volt elég ahhoz, hogy a Felhőkarcoló 25 millió dollárnál jobb eredményt érhessen el. Ez egyébként Johnson leggyengébb nyitánya a Baywatch óta, ami 18 millióval kezdte meg pályafutását tavaly, igaz a kultikus TV sorozat alapján készült alkotás “mindössze” 69 millióból készült, ellenben a Felhőkarcoló ennek majdnem duplájából, 125 millióból. Világszinten sem jobb a helyezet, ahonnan 40 milliónyi összeg folyt be, így összességében is csak 65 millió dollárt gyűjtött a Felhőkarcoló, ami legalább 50%-os eséssel számolhat a jövőhéten, így Amerikában egész biztosan nem termeli majd ki bevételének talán felét sem. Ezt akárhogy is nézzük égő!