A napokban, Facebook oldalunkon már beszámoltunk arról, hogy az idehaza április 11-én debütáló Hellboy reboot a tengerentúlon hivatalosan is R, azaz magasabb korhatár besorolást kapott, mint az átlag képregényfilmek. Ennek megfelelően a Lionsgate kiadott egy új előzetest, amiben ehhez mérten egyáltalán nem is fogták vissza magukat. Csak úgy fröcsög a vér, hullanak a végtagok és röpködnek az F-Bomb-ok. Ezzel együtt pedig a történetbe is mélyebb bepillantást nyerhettünk általa. Többek között láthattuk Hellboy Földre érkezését, valamint a Milla Jovovich által alakított főgonoszt is jobban szemügyre vehettük. Habár ez az előzetes már sokkal jobb volt, teljes mértekben azonban még nem győzött meg minket arról, hogy szükség volt-e erre az újrázásra.

Közeleg az apokalipszis… Hellboy (David Harbour), a démoni jófiú hamarosan kemény fába vágja termetes jobb karját. A pokoli teremtménynek bár nagy tapasztalata van az alvilági lények kiiktatásában, –  hisz évek óta a természetfeletti szörnyek ellen harcol Bruttenholm professzor (Ian McShane) irányítása alatt – , arra ő maga sem számít, hogy egy olyan brutális erővel kell megküzdenie, ami számára is érdekes fordulatot hozhat.

Az ősi varázslónő, Nimue (Milla Jovovich) bosszút forral az emberiség ellen, s miközben egyesíti a boszorkányokból, alvilági szörnyekből álló vérszomjas seregét, arra is marad ideje, hogy azon ügyködjön, miként is hozhatja elő a jófej pokolfajzat legsötétebb oldalát. Vajon Hellboy beteljesíti a végzetét, és Anung Un Ramaként,  a démoni fenevad képében ő maga igázza le a Földet? Vagy képes lesz szembenézni a sorsával, és belevaló szuperhősként megmenti a világot?