Duncan Jones (David Bowie fia) közel 10 évvel ezelőtt robbant be a köztudatba első filmjével, a Holddal. A Hold, habár pénzügyileg nem volt sikeres mégis nagy rajongótáborra tett szert és instant klasszikussá vált a sci-fi zsáneren belül. Majd két évvel később megérkezett a Forráskód című második mozifilmje, ami már jobban teljesített a kasszáknál is. 2016-ban, pedig eddigi legnagyobb vállalkozásának gyümölcse is bemutatásra került a Warcraft című játékadaptációjának képében. Ez a film azonban hatalmasat bukott és a kritikusok sem rajongtak érte. Éppen ezért meglepetésként ért minket a hír, hogy a Netflix máris új esélyt kínált Jones-nak.

Legújabb filmje 40 évvel később játszódik egy ultramodern, bevándorlók által lakta Berlinben. Leo Beiler (Alexander Skarsgard), a néma csapos csak azért él ebben a városban, mert szerelme eltűnt és szeretné őt megtalálni. Leo egyre mélyebbre ássa magát a nyomozába, így találkozik végül egy csapat orvossal (Paul Rudd vezetésével), akikről nem tudja eldönteni, hogy segíteni akarnak neki vagy hátráltatni?

A film főbb szereplői (Alexander Skarsgard, Paul Rudd, Justin Theorux) mellett felbukkan még a Holdból ismert szerepében Sam Rockwell is. A rendező egyébként egy Twitter kérdésre felelve árulta el, hogy a Mute már valószínűleg jövő hónapban bemutatásra kerülthet az egyik legnagyobb stream szolgáltatónál.