Az Oscar jelölt író/rendező, Drew Goddard az Entertainment Weekly-nek adott mai interjújában elárulta, mit gondol a Deadpool 2. részéről és arról is mesélt, hogy mit javasolt Ryan Reynolds-nak miután elolvasta a film forgatókönyvét. A Deadpool második része előtt Goddard-nak ugyanis már kész tervei voltak az akkor még Bedlam-ot (Terry Crews), Csillagtörőt (Lewis Tan), Láthatatlan-t (Brad Pitt), és Zeitgeist-ot (Bill Skarsgard) is tartalmazó csapattal, de miután Ryan Reynolds megmutatta neki a forgatókönyvet, meg kellett változtatni az elképzeléseit:

Emlékszem amikor elolvastam azt a bizonyos X-Force jelenetet. Szó szerint szakadtam a nevetéstől, főleg azért, mert annyira váratlan volt az egész. Az ilyen univerzum építésre utazó filmek minden egyes képkockája általában úgy van megrendezve, hogy a következő filmeket felvezessék, de a Deadpool ezzel szembement.

Egy dolgot mondtam csak Ryan-nek miután elolvastam a scriptet: “Ne aggódj miattam, majd lesznek új ötleteim. Ti srácok csak tegyétek a dolgotokat és csináljátok úgy a filmet, ahogy szeretnétek.” Szerintem ugyanis sokkal fontosabb arra az egy filmre koncentrálni, amit éppen készítünk, mint egy jövő beli terven agyalni.

Hogy ezek után milyen sztorit írt Goddard a jelenleg három tagból (Deadpool, Domino, Kábel) álló X-Force mutáns csapat köré azt egyelőre rejtély fedi, de remélhetőleg hamarosan többet is megtudhatunk majd róla.