A James Gunn körül kialakult helyzet továbbra sem akar csillapodni és a Galaxis őrzői-filmek sztárja, Dave Bautista szerint ez akár még a Bosszúállók 4. részére is kihatással lehet. A Drax-et alakító színész egyébként éles szavakkal birálta a stúdió azután, hogy szó nélkül kirúgták jó barátját a harmadik Galaxis őrzői film éléről. Legfrissebb interjújában pedig az alábbiakat mondta:

Nos, nagyon furcsa helyzet állt elő miután elveszítettük a rendezőnket. A Galaxis őrzői Vol. 3. most nagyon lóg a levegőben és nem tudom mihez kezdenek majd vele. Emiatt pedig elképzelhető, hogy mást fognak tenni a karakteinkkel is a Bosszúállók 4-ben is, mint amit eredetileg terveztek.

De jelenleg nem tudnám megmondani pontosan mi lesz. Azt tudom, hogy a jeleneteimet leforgattam és még 2 napos utóforgason is részt vettem. Van néhány remek jelenetem, és csak reménykedni tudok, hogy benne maradnak a végső változatban is. Kiváncsi leszek mihez kezdenek a karakteinkkel.

A Galaxis őrzői Vol. 3. fontos szerepet tölt be a Marvel harmadik fázisa után következő történetek szempontjából. Hiszen a stúdió szeretne minél több, kozmikus alkotást és szereplőt bemutatani. Többek között vélhetően a harmadik Őrzők film vezetheti majd fel Adam Warlock-ot, az Eternals csapatát és valószínűleg Nova-t is. Ezek azonban most veszélybe kerülhettek, mivel Gunn foratókönyvét részben átírja a stúdió. Emiatt pedig elképzelhető, hogy az Őrzőket más irányba terelik már a Bosszúállók 4. része közben.