A héten végre sikerült egy asztalhoz ülnie a Disney-nek és James Gunn-nak, hogy megbeszéljék kirúgásának körülményeit és esetleges visszavételének lehetőségét. A stúdió ugyanis azonnali hatállyal menesztette Gunn-t a Galaxis őrzői Vol. 3. éléről miután a rendezőről olyan Tweet-ek láttak napvilágot, amiben pedofíliával és nemi erőszakkal is viccelődött. Ezek után a Galaxis őrzői-filmek összes sztárja és a rajongók egy emberként álltak ki James Gunn mellett, elismerve ugyan, hogy bejegyzései elítélendőek, de koránt sem akkora bűnök, hogy emiatt ki kelljen rúgni. Sajnos a tárgyalás végül azzal zárult, hogy James Gunn továbbra sem rendezheti meg a Galaxis őrzői Vol. 3.-at, de forgatókönyvét felhasználják majd.

Erre természetesen az ügy egyik élharcosa, és a rendező jóbarátja Dave Bautista is azonnal reagált:

Köszönjük Disney! Tegyük Amerikát egy jobb hellyé!


A színész ezzel arra utalt, hogy a stúdió engedett nyomásnak, továbbá, hogy az egész ügy politikai indíttatású, ugyanis Gunn korábbi Tweet-jei azután kerültek nyilvánosságra, hogy a rendező nyíltan nekiment Donald Trump elnöknek.

Az üggyel kapcsolatban az Első Novát alakító Glenn Close is megszólalt:

Szomorú vagyok. Szomorú vagyok James miatt is és emiatt az egész szituáció miatt is. Szomorú vagyok, hogy egy olyan társadalomban élünk, ahol az emberek a közösségi oldalakon mondanak dolgokat, de élőben ezt nem tennék meg. Szerintem ez nagyon veszélyes.

– majd hozzátette:

A Galaxis őrzői előtt még sosem dolgoztam hasonló filmen, ahogy James sem, mégis nagyon jól kézben tartotta a dolgokat és remek atmoszférát teremtett a forgatások alatt.