Októberben kerül a honi mozikba az idei év egyik legvérfagyasztóbb pszicho-thrillerének ígérkező – megtörtént eseményeken alapuló – Dzsungel című film. A sztori szerint négy utazó, köztük a civilizációra ráunt Yossi Ghinsberg (akit a Harry Potter-filmekből jól ismert, és az utóbbi időben egyre változatosabb szerepekben feltűnő Daniel Radcliffe alakít) Bolíviában találkozik, hogy innét együtt vágjanak neki az amazóniai őserdő mélyére vezető izgalmas útnak. Csakhogy az álomutazásnak ígérkező kaland kisvártatva veszélyes rémálomba fordul, miután vezetőjük (Thomas Kretschmann) faképnél hagyja őket. Három hetes életre-halálra szóló küzdelem veszi kezdetét a túlélésért, és azért, hogy kijussanak a dzsungelből – a kilátások nem éppen biztatóak, a kimenetel legalábbis kétesélyes. A túlélés e szívszorító és idegeket borzoló története a kalandor Yossy Ghinsberg hatalmas nemzetközi sikert aratott memoár-bestsellerén alapul, amelyben a szerző saját valóban megtörtént, csaknem tragikus végkimenetelű utazását írja le az amazóniai őserdőbe.

A rendezői székben a túlélőhorrorokban már jártas Greg McLeant (Wolf Creek – Haláltúra, A fenevad) találjuk, a főszerepekben pedig olyan sztárokat láthatunk viszont, mint Daniel Radcliffe (Harry Potter, Az ember, aki mindent tudott, Victor Frankenstein), Thomas Kretschmann (Eichmann, A zongorista) vagy Alex Russell (Rendíthetetlen).

„Hihetetlenül izgatott vagyok, és hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy szerepet kaphattam ebben a filmben, és így én is segíthetek felhívni az emberek figyelmét arra, ami Yossi Ghinsberggel, Kevin Gale-lel és Markus Stamm-mal történt. Az ő rendkívüli történetük egyszerre vet fényt az emberi természet szívszorító és reményteli vetületeire.” – mesélte a színész.

A forgatás lenyűgöző helyszíneken zajlott Kolumbiában, Bolíviában és Ausztráliában – a film megtekintése után mégsem valószínű, hogy bárkinek is kedve támadna felkapni a hátizsákját, és nekivágni a dzsungelnek. A 115 perces, szinkronizált kalandos pszichothriller-akció-drámát a magyar nézők 2017. október 26-tól tekinthetik meg biztonságos moziszékük karfájába kapaszkodva.

Forgalmazó: Pannonia-Entertainment
Forrás: Pannonia-Entertainment