Danny Boyle közel egy hónapja intett búcsút a 25. Bond filmnek, miután annak producereivel és magával a stúdióval sem tudott megegyezni sok mindenben. Többek között az alaptörténetről és a főellenséget alakító színészről is mások voltak az elképzeléseik. Ezért aztán úgy látta legjobbnak a legendás angol rendező, ha tisztesség teljesen távozik a rendezői székből, mielőtt kirúgnák onnan. Vele együtt, gyakori írótársa John Hodge is eltolta a biciklit. A forgatókönyvírói teendőket végül két, Bond veterán író, Neal Purvis és Robert Wade (Casino Royale, Skyfall) kapták. A rendező személyét azonban eddig rejtély fedte, de ma erre is fény derült.

A hírt pedig száz százalékosan biztosra vehetjük, ugyanis azt a hivatalos James Bond Twitter oldal tette közzé. E szerint a jubileumi Bond kaland rendezője nem más lesz, mint Cary Jiji Fukunga. Fukunga igen sokszínű egyéniség Hollywoodban, hiszen íróként és rendezőként is aktívan tevékenykedik. Többek között ő is besegített Stepehen King, AZ című regényének filmváltozatának megírásában. Rendezőként pedig olyan alkotásokat köszönhetünk neki, mint az Oscar-díjra is jelölt Jane Eyre, vagy a Netflix egekig magasztalt saját gyártású filmje, a Beasts of No Nation. A bejelentést a Bond franchise producere, Barbara Broccoli az alábbiakkal kommentálta:

Örülünk, hogy Cary-tel dolgozhatunk. Nagyon sokoldalú és innovatív ember, ezért egészen biztos vagyok benne, hogy remek munkát fog végezni a következő James Bond kalanddal.

A forgatókönyv átírása és az új rendező kiválasztása miatt, viszont a premier dátuma is csúszik néhány hónapot. Az eredeti bemutató 2019. november 8.-án lett volna, ehelyett viszont csak 2020. február 14.-én találkozhatunk újra a 007-es ügynökkel.