Év elején még úgy tűnt, hogy a Fox elhalmoz idén minket Marvel adaptáciokkal, de a jelek szerint 2018-ban csak a Deadpool folytatása kerül bemutatásra tőlük. A Deadpool 2 mellett az Új mutánsok és az X-Men: Sötét Főnix című filmek érkeztek volna a stúdiótól. Előbbi, eredetileg már jövő hónapban debütált volna a mozikban, de a premier dátumát majd egy évvel, 2019 elejére csúsztatták. A Sötét Főnixből pedig már tesztvetítéseket is tartottak és a novemberi bemutató kőbe vésettnek tűnt, de úgy néz ki a stúdiónak több időre van szüksége a film elkészítéséhez.

Ennek tükrében az X-Men: Apokalipszis egyenesági folytatása 2018 november 2-ről, 2019 február 14-re csúszott. Az első kifejezetten horrornak titulált szuperhős film, az Új mutánsok pedig 2019 február 22-ről, 2019 augusztus 19-re vándorolt a Fox bemutató naptárában. A Sötét Főnix esetében egyelőre nem tudni pontosan, hogy mi áll a vándorlás hátterében. Az Új mutánsokról viszont már rég óta tudjuk, hogy azért esik át utóforgatásokon, mert a Fox szeretne minél több karaktert felvonultatni benne, továbbá szeretnék minél félelmetesebbé tenni a történetet.

A Freddie Mercury életrajzi filmjét várók viszont örülhetnek, mert a Bohemian Rapsody megkapta a Sötét Főnix bemutatójának dátumát, ami így december 25-e helyett november 2-án kerül a mozikba.