Chris Hemsworth 2011-ben bújt először a villámok istenének bőrébe, a Kenneth Branagh által rendezett Thor című filmben. Egy évre rá ismét magára ölthette Thor jelmezét, Joss Whedon Bosszúállókjában. Ezt követően pedig még háromszor láthattuk a vásznon, ahogy újra eljátsza az Asgardi isten szerepét. A Thor: Sötét világ és a Bosszúállók: Ultron Kora után legutóbb tavaly, a Thor: Ragnarökben szórakoztatott minket Hulkkal az oldalán. Most azonban Hemsworth végzett a Bosszúállók negyedik részének forgatásával, ami egyenlőre az utolsó filmnek tűnik számára a Marvel univerzumán belül. A színész az alábbiakat mondta a forgatás befejeztével:

“Szószerint két napja fejeztem be a Bosszúállók negyedik részének forgatását. Ezzel pedig a szerződésem le is járt. Pár éve úgy voltam még vele, hogy: “Áhh van pár filmem, messze még a vége!” De most már tényleg vége és úgy érzem a karaktem a legutóbbi önálló filmben és a Bosszúállók 3-4-ben fejlődött a legtöbbet, ezért szívesen újra Thor bőrébe bújnék, hogy lássam mi minden hozható még ki ebből a szerepből.”

Továbbá azt is elárulta, hogy szívesen társulna a vásznon az X-Men tagjaival:

“Szerintem ez nagyon izgalmas lenne és most már lehetséges is. Képzeljétek el, ahogy a Bosszúállók találkoznak Farkassal, vagy az X-Men csapat akármelyik tagjával. Egy Deadpool-Thor páros például eszméletlen lenne! A Bosszúállók harmadik és negyedik részében is az volt a legizgalmasabb számomra, hogy a Galaxis őrzőivel társulhattam és harcolhattam.”