A Joker múlt héten októberi nyitány rekordot állított be 93 milliós első hétvégi bevételével, és úgy tűnik a film körüli botrányok sem tántoríthatták el az új nézőket. Így második hétvégéjén is rekordot érő, nem kevesebb, mint 55 millió dollárt tudott összegyűjteni. Ez mindössze 43%-os visszaesés az előző hétvégéhez képest a blocbustereknél amúgy szokványos 50% feletti helyett. Amerikában így 10 nap után 193, világszinten pedig már 544 milliónál tart az 55 millióból készült képregény-adaptáció.

Második helyen nyitott a Virsliparti rendezőpárosának animációs Addams Family feldolgozása. Számokban kifejeztve ez 30 millió dollárt jelent. Ezzel pedig már meg is térült az animációs alkotásokhoz képest relatíve alacsony 24 milliós büdzsé is. Tehát, amit innentől termel a gyerekeknek szánt rémmese az már haszon, aminek minden bizonnyal nagyon örülnek a gyártó MGM stúdiónál.

20 millió dollárral csak a dobogó legalsó fokára tudott felkapaszkodni Ang Lee és Will Smith közös, hazánkban is forgatott Gemini Man című látványos akció sci-fi-je. Ez a nagy felhajtáshoz és a 140 milliós büdzséhez mérten csalódást keltő, még úgy is, hogy a világ többi országából további 39 millió dollár folyt be. És az egybehangzóan negatív kritikák után csodálkoznánk, ha a következő hetekre javulna a helyzet. Így már akár most kijelenthető, hogy 120 fps-sel forgatott mozi már most megbukott.

A Top 10-be ezen a héten az alábbi alkotások fértek még be: Jetikölyök (6.2 millió dollár), Downton Abbey (4.9 millió dollár), A Wall Street pillangó (3.9 millió dollár), Judy (3.4 millió dollár), AZ: Második fejezet (3.2 millió dollár), Jexi (3.1 millió dollár), Ad Astra – Út a csillagokba (1.9 millió dollár).