Elemzők már hónapokkal ezelőtt hatalmas nyitóhétvégét jósoltak a Todd Phillips rendezésében készült Joker című filmnek. Az előrejelzések akkor még 70 millió dollárról szóltak, később ennél is többről, egész pontosan 80 millió dollárról, vagyis a Venom tavalyi, rekordot érő első hétvégi eredményével megegyező összegről. Végül az érdeklődés olyan méreteket öltött, hogy már a premier napján 40 millió dollárt (legjobb októberi havi premier napi nyitány) gyűjtött össze, a teljes első hétvége alatt pedig 93.5 milliót. Ezzel 13.5 millió dollárral sikerült megdöntenie a Venom októberi nyitány rekordját. A világ többi országában is nagy volt az érdeklődés onnan további 140.5 millió folyt be, így összesen 234 millió dollárnál tart a DC legújabb mozija. Érdemes megjegyezni, hogy a 93.5 milliós amerikán belüli nyitánya a valaha volt negyedik legjobb, amit DC adaptáció valaha is produkált, továbbá szintén a negyedik legjobb, amit korhatáros film termelt az első hétvégéje alatt.

12 millió dollárral a második helyre csúszott vissza a DreamWorks Jetikölyök című animációs filmje. Ezzel amerikában 37.8 milliónál, világszinten pedig 80 milliónál jár. Ez a stúdió olyan sikerfilmjeihez viszonyítva, mint a Shrek, vagy az Így neveld a sárkányodat! eléggé csalódást keltő, de összességében a pénzénél lesz még így is a DreamWorks. A dobogó legalsó fokát pedig a Downton Abbey foglalhatta el 8 millió dollárral. Mivel a sorozathoz készült mozifilm világszinten elérte a 138 milliós bevételt, így egy esetleges folytatás is kinéz a mindössze 20 millió dollárból készült produkciónak.

A Top 10-be a következő filmek fértek még be: A Wall Street pillangói (6.3 millió dollár), AZ – Második fejezet (5.4 millió dollár), Ad Astra – Út a csillagokba (4.5 millió dollár), Judy (4.1 millió dollár), Rambo V. – Utolsó vér (3.9 millió dollár), War (1.6 millió dollár), Sye Raa Narasimha Reddy (1 millió dollár).