Érdekesen alakult ez a hétvége az amerikai moziban. Legalábbis biztos vagyok benne, hogy kevesen tippeltek volna arra, hogy Downton Abbey című sorozat filmes folytatása lenyomja majd Rambo-t és Brad Pitt-et is. A Downton Abbey egész pontosan 31 millióval kezdte meg mozis pályafutását, amivel a gyártó Focus Feature legjobban nyitó alkotása lett, ezzel megelőzve többek között az Insidious 3-at, a Támadás a Fehér ház ellen: London ostromát és az Atomszőkét. Világszinten pedig már 62 millió dollárnál tart a kosztümös dráma.

19.2 milliós nyitányával az Ad Astra a csillagok helyett az év legnagyobb buktájának címét célozta meg. A világ többi részéről is csak mindössze 26 milliónyi összeg folyt be. Így egy hét után 45 milliónál tart a 87 millió dollárból készült személyes hangvételű  sci-fi. 19 millió dollárral csak a harmadik helyet tudta megcsípni a Rambo – Utolsó vér című mozi, ami a lesújtó kritikák után nem is olyan meglepő. De még így is ez a franchise második legjobban nyitó része a Rambo II (20 millió dollár) után.

A Top 10-be sorban az alábbi alkotások fértek még be: AZ – Második fejezet (17.2 millió dollár), A Wall Street pillangói (17 millió dollár), Az oroszlánkirály (2.58 millió dollár), Támadás a Fehér ház ellen: A védangyal bukása (2.5 millió dollár), Jó srácok (2.4 millió dollár) Overcomer (1.48 millió dollár), Halálos iramban: Hobbs és Shaw (1.46 millió dollár).