Júniusban megjelenik DVD-n és Blu-rayen Jorgosz Lantimosz (A homár, Egy szent szarvas meggyilkolása) „fantasztikusan szórakoztató” (The Hollywood Reporter) új filmje. A 10 Oscar-díjra és 5 Arany Glóbusz-díjra jelölt A kedvenc főbb szerepeiben Olivia Colman, Rachel Weisz és Emma Stone brillíroznak. Érkezik egy szuper hazai dokumentumfilm is: a Volt egyszer egy téka laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, amelyben egykori tékások, törzskölcsönzők, ihletért betérő filmkészítők mesélnek a kölcsönzés bájáról. A DVD-n polcokra kerülő „feszült, mesterien szőtt thriller” (POV Magazine), a Pusztító főszerepében Nicole Kidman nyújt lehengerlő alakítást. Remek katalóg megjelenéseink is lesznek, érkezik többek között a Kapitány és katona, a Holtodiglan, a Watchmen, Az őrület határán, a Fargo, a Szakasz, a Szükségállapot, a Tűzszekerek és még számos másik izgalmas film.

A kedvenc (DVD, Blu-ray) – Megjelenés: 2019. június 14.

A XVIII. század elején járunk. Anglia háborúban áll Franciaországgal. Ennek ellenére – vagy pont emiatt –rendkívüli népszerűségnek örvend a kacsafuttatás és az ananászfogyasztás. A gyenge egészségű és idegrendszerű Anna királynő (az alakításáért Oscar®-díjat* nyert Olivia Colman) ül a trónon, nevében közeli barátja, Lady Sarah Marlborough (az Oscar®-díjas** Rachel Weisz) kormányozza az országot, s közben ápolja is a betegeskedő uralkodót. Mikor egy bájos és talpraesett új szolgáló, Abigail (az Oscar®-díjas*** Emma Stone) érkezik az udvarba, Lady Sarah rögtön a szárnyai alá veszi a lányt, akinek leghőbb vágya, hogy visszatérhessen arisztokrata életéhez. Miközben a politika és a háború egyre inkább lefoglalja Sarah-t, Abigail szép lassan behálózza Annát. A királynő körül legyeskedő két nő között kegyetlen rivalizálás kezdődik, ami nem kímél se embert, se nyulat.

Volt egyszer egy téka (DVD) – Blu-ray: 2019. június 14.

2018. január 31-én 22 évnyi működés után végleg bezárt az Odeon videotéka a budapesti Corvin moziban. Ezzel a VIII. kerület utolsó legendás art videotékája is lehúzta a rolót, s az Odeon tékahálózat lassan a történelmi múlt részévé válik. Mindez jó alkalomként szolgált ahhoz, hogy néhány lelkes volt tékás és filmkedvelő emléket állítson nem csak az Odeon téká(k)nak, hanem az egész videokorszaknak, a nyolcvanas évek VHS aranykorának. A Volt egyszer egy téka laikusoknak, fiataloknak is szórakoztató nosztalgiautazás, amelyben egykori tékások, törzskölcsönzők, ihletért betérő filmkészítők mesélnek a kölcsönzés bájáról, bebizonyítva, hogy a VHS-nek is létezett reneszánsza, bemutatja, mi fán termett a kölcsönzés, tiszteleg az összes tékás és szeretett vagy éppen macerás kölcsönző előtt. A filmben mások mellett olyan ismert médiaszemélyiségek, filmesek, színészek is megszólalnak vagy közreműködnek, mint Rudolf Péter, Hajós András, Simon Kornél, Puskás Peti, Mucsi Zoltán, Pálfi György, Mátyássy Áron, Miklauzic Bence, Gigor Attila, vagy éppen az egykori profi ökölvívó világbajnok Kótai Mihály.

A pusztító (DVD) – Megjelenés: 2019. június 14.

Erin Bell (az Oscar®-díjas* Nicole Kidman), a Los Angeles-i Rendőrség nyomozója tizenhat évvel ezelőtt beépült a rettegett Silas (Toby Kebbell – Spíler) kaliforniai bűnbandájába. A szervezet egyik balhéja tragédiával végződött, Erin lebukott, Silas pedig elmenekült. Sok évvel később azonban a bűnöző ismét felbukkan a színen, ráadásul merészebb és veszélyesebb, mint valaha, és újabb bankrablását tervez. Erin eltökéli, hogy ezúttal nem hagyja kicsúszni a keze közül… de célja érdekében nem csak a bandafőnök embereivel, hanem saját démonjaival is meg kell küzdenie.

További újra megjelenések – 2019. június 21.

 • Kapitány és katona – A világ túlsó oldalán (DVD, Blu-ray)
 • Holtodiglan (Blu-ray)
 • Watchmen – Az őrzők (DVD, Blu-ray)
 • Az őrület határán (DVD, Blu-ray)
 • Fargo (DVD, Blu-ray)
 • Szakasz (Blu-ray)
 • Szükségállapot (DVD, Blu-ray)
 • Tűzszekerek (DVD, Blu-ray)
 • Star Trek (Blu-ray)
 • Star Trek – Sötétségben (DVD)
 • Transformers (DVD)
 • Transformers: A bukottak bosszúja (Blu-ray)
 • Transformers 3. (Blu-ray)
 • Transformers: A kihalás kora (DVD)
 • Hair (DVD)
 • Apádra ütök, Vejedre ütök, Utódodra ütök (DVD)