A Filmgyűjtők oldala karácsony alkalmából egy nem hagyományos értelemben vett karácsonyi klasszikust – a Die Hard első részét – fogja bemutatni nektek, annak is limitált, fémdobozos változatát.

Leírás

John McClane, a New York-i zsaru békülni érkezett Los Angelesbe, de háborúba csöppent. Feleségét jött meglátogatni és kiengesztelni, aki jelenleg munkahelyén a Nakatomi felhőkarcoló egyik emeleti irodájában karácsonyozik kollégáival és munkaadóival. Az egyébként néptelen épületben azonban hívatlan vendégek is megjelennek: terroristák, akik túszul ejtik az ünneplőket, és nekilátnak, hogy véghezvigyék tökéletesen kidolgozott tervüket, amely – szerintük legalábbis – támadhatatlan és bombabiztos.

A terroristák csendes akcióra számítottak. Elvágták az épület összes kommunikációs csatornáját, és úgy tervezték, hogy mire a külvilág értesül a bűntényről, ők már messze járnak. Tervükbe azonban egy apró hiba csúszik: McClane, aki egyszemélyes hadseregként veszi fel ellenük a harcot, és aki megtalálja a módját, hogy megkeserítse a profi terror-kommandó tagjainak életét. Igaz, akciójának ára is van: egy több milliárdot érő felhőkarcoló, amely McClane ténykedése folytán majdnem a földdel lesz egyenlő…

Egyéb információk

Rendező: John McTiernan
Szereplők: Bruce Willis, Alan Rickman, Alexander Godunov, Bonnie Bedelia
Stúdió: 20th Century Fox
Játékidő: 132 perc
Gyártási év: 1988
Hangok: magyar – stereo (DD), angol – DTS-HD
Feliratok: magyar, angol
Képformátum: 2.35:1 (16:9)

Extrák

  • Audiókommentár – John McTiernan, rendező közreműködésével
  • Audiókommentár – kiválasztott jelenetekhez Richard Edlund közreműködésével
  • Kisfilm – A hírműsor felvételei
  • Képgaléria – Interaktív fotóalbum
  • Előzetes
  • Tévészpot (televíziós előzetes)

Ha tetszett a cikkünk akkor lájkold a Filmsomnia, valamint a Filmgyűjtők oldala Facebookját és Youtube csatornáját.Die Hard - Drágán add az életed [Limitált, Fémdobozos változat]
Film90
Kép80
Hang90
Extrák50
Kinézet60
Pozitívumok
Az eredeti hangsáv elképesztően durván szól
Szépen feljavított képminőség
Negatívumok
Csak az új szinkron kapott helyet a korongon
Túl egyszerű, rosszul kezelhető menü
74
Értékelés
Összességében
A Die Hard fémdobozos kiadása kötelező vétel minden rajongó számára. Az összképen csak a kevés extra tartalom és az eredeti szinkron hiánya ront némiképp.